Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný western pro ženy. Divoký západ bez divokosti, špíny, surovosti, upocených přisprostlých smradlavých chlapů a hlavně bez stříkající krve. Zato plný poetických záběrů krásné krajiny (povětšinou bez střelců) a v ní mezi květinami pobíhajícího bílého čoklíka nebo zasmušilého romantika Kostěje. A já si říkám, proč vlastně ne. Jedinou výraznou výtku mám k nesmyslně natahovanénu konci a šablonovitým dialogům. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního jsem nečekal a také jsem se ničeho zvláštního nedočkal. Western, takový poněkud netypický, dlouho se rozehrává, ale závěrečná přestřelka za to celkem stojí...Film nese zvláštní atmosféru, jsou zde relativně dobře prokresleny charaktery hlavních postav. Co mi trošičku vadilo byl samotný závěr - happy endu jsem se nebál, ovšem tento mi přišel až příliš... Menší chybička, která se ovšem vyskytuje ve více filmech: všimněte si, že Charley (Kevin Costner) dokáže z revolveru na šest ran vypálit 11krát! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tanec s Robertem Duvallem byl prijemnym romantickým dobrodružstvím, které začalo jít s kopce závěrečnou přestřelkou, při níž nepřatelé hynou již při pouhém pohledu na zbraň neprůstřelného Charlieho. A ten přeslazený závěr tomu dal finàlní korunu trapnosti. Škoda, že doktorova sestra nevytáhla z fějrtóšku běloskvoucí kapesník a nezámavala s ním odjíždějícím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl že Costner umí. Naservíroval nám inteligentní podívanou, kde mají postavy skutečně hloubku a kde se nedá použít slovo "instantní romantika". Cit s jakým scénárista rozvíjí postavy je překvapující. Žádný patos, žádné zbytečně natahované scény. A navíc ta závěrečná cca 15 minutová přestřelka je opravdu skvěle řemeslně zvládnutá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Westerny moc nemusím, ale priznám sa, toto ma dostalo. Opäť sa mi potvrdilo, že Costner westerny (aj športové drámy) točiť vie. Páčila sa mi jednoduchá, komorná atmosféra, v ktorej viac ako na čomkoľvek inom záleží na dialógoch a hereckých výkonoch jednotlivých postáv. A k tomu všetkému sa pridala nádherná kamera. Príbeh bol síce jednoduchý, ale bol zaujímavo spracovaný a zaznelo v ňom veľa pekných myšlienok. Záverečná prestrelka mi prišla trochu uletená, ale celkový dojem z filmu mi aj tak nepokazila. Možno to chcelo "údernejšiu" hudbu, niečo ako Vtedy na západe a pod.... Mohla tu byť ďalšia kultová westernovka pre náročných. 85/100 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Během úvodního víkendu (15. – 17. 8. 2003) si Krajina střelců z kin odnesla 14 milionů, což je na 26 milionový western slušné. Pro Kevina Costnera to byl též nejlepší výdělek od února 1999, kdy se v kinech objevil Vzkaz v láhvi. (imro)
  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)
  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama