Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Greg25 

všechny recenze uživatele

70%" Doják" se spoustou dějových zvratů a vyrovnávání se s minulostí, který ovšem asi hlavně díky hlavním protagonistům (zejména výbornému Newmanovi) nesklouzává do žánru německých romancí Pilchnerové. Tvůrcům se tady podařilo vytvořit jakousi potencionální hloubku lidské mysli a chování, zejména díky hercům, což se podaří málokterému režisérovi amerických tragických romancí. Světlá vyjímka jinak již téměř "utopeného", nejčastěji nekvalitně točeného žánru. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po dlooooooooouhé době zase povedený film s Kevinem Costnerem. Kritiky sice nebyly příliš pochvalné, ale mně se tento dojímavý příběh líbil. Samotný "Kosťa" zahrál v rámci možností také dobře, stejně jako jeho kolegové Newman a Wright-Pennová. Romanticky založené divačky si nejspíše u tohoto snímku pobrečí. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner podle mého názoru zakotvil tam, kam už hodně dlouho patří a rozhodující mírou vytváří výsledný dojem tohoto filmu. Samo o sobě se tu nejedná o romantiku špatnou, věřím, že by asi každého v různým způsobem specifické situaci alespoň trochu "dostala". Úplně mimo však už pochopitelně směřuje ustřelený konec, o němž jsem si nejprve myslel, že je to nějaká noční můra některé z postav. Z filmu tak pro citově nezainteresovaného diváka zbyde pouze správně dědkovský svéhlavý Newman ve svém kdovíkolikátém dechu. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,3/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 32%, Audience Score - 66% | FDb.cz - 71.2% | Opravdu krásný romantický doják, s úžasnou atmosférou a příběhem též velmi dobrým. Tak proč jsme nešli na plný počet? Odpověď je jednoduchá, je to sice skvělý film, ale úplně celý poskládaný z romantických klišé, fakt celý, a proto o 5* nemůžeme ani uvažovat. Ale přesto, herci byli dobří: KevCost - sympaťák a vdovec, Robin Wright - hezká a sympatická, ale nejlepší zde byl opět Paul Newman, který na svá stará kolena ještě opravdu válel a z jeho charismatu, čistě modrých očí a frajeřiny mu věk nic neubral. Prostě opravdu příjemný, mírně přeslazený "doják", který vám večer udělá skvělým a nemusí to být jen večer :-) 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)

Reklama

Reklama