Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie se skvělými herci a nedostatečně vtipným scénářem. Frank Oz dělal, co se dalo, Kidmanová je zase jednou výtečná, Closeová svoji roli přesně trefila , ale nikdo z nich nedokáže zamaskovat ten scénář. Je tu ovšem pár slušných scének (čtenářský klub, vyhazov), které mě docela pobavily. DVD je skvěle vybavené, komentář Franka Oze je opravdu zajímavý. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čtyři dávám, abych aspoň trochu vylepšil průměr. To kombajn: co jsem z bonusů na DVD vyrozuměl, původně film natočili s robotickými ženami (v jedné vypuštěné scéně předvádí Midlerová "robotický orgasmus") a pak to promítli testovacímu publiku, nějak to nefungovalo, tak vystřihli většinu robotických sekvencí a film dali do distribuce bez nich. No a bankomat zůstal... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Stepfordské paničky-film,který jsem až doposud odmítala shlédnout, ten námět mi přišel prostě blbý. Ale můj odpor změnilo jedno nudné sobotní odpoledne:) Satira parodující chlapské choutky (aneb děsivé přání mít doma dokonalou ženušku) mě bavila,není to sice žádný trhák,ale když se člověk nudí, svůj účel to rozhodně splní...Se vším všudy The Stepford Wives stojí tak za tři hvězdičky,ale kvůli úžasné Nicole Kidman musím dát ještě jednu navíc. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo nudy na začátku a uprostřed filmu, tak bych dokonce prohlásil, že jsem se slušně bavil. Některé okamžiky, některé hlášky a scény bych nazval podařenými, bohužel jich nebylo tolik kolik by si každý divák pravděpodobně přál. Ani někdy oslavovaný perfekcionista Frank Oz nijak nepřekvapil, spíše dokonce zklamal, když je jeho režie naprosto obyčejná. Nicole Kidman je příjemná a chvílemi jí to i sluší, ale její "hvězdnost" působí občas rušivě. Ani Matthew Broderik nepůsobí nijak sebejistě a asi už si zvykl na své oblíbené divadlo a film nechává hodně stranou. Glenn Close a Christopher Walken jsou skvělá dvojice, která některé scény drží hodně nad vodou. Nic z toho nestačí k tomu, aby Strepfordské paničky byli kvalitní filmem, který lze doporučit. Právě naopak. Takovéhle remaky by neměli vznikat, protože pouze ničí lesk původních filmů. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že původní The Stepford wives jsem neviděl a rozhodně se to chystám napravit. Protože s tímto - sice trochu feministicky laděným - zajímavým tématem si Frank Oz ne zcela poradil. Udělat komedii nebyl zrovna ideální nápad..a nezachránila to ani Nicole Kidman. "'I'm going to use a pinecone as the baby Jesus this year.' 'And I'm going to attach a pinecone to my vibrator and have a really merry Christmas!'" ()

k212 

všechny recenze uživatele

Film má jistě potenciál, jak herecký, tak v tématu, jímž se zabývá. Nicméně ani jednoho tvůrci nedokázali využít. Jednak je dost slabý scénář, jednak není znatelný jakýkoliv náznak režisérského vedení. A herci? Je dost nepochopitelné, jak mohla taková zajímavá banda přijít nazmar. Obzvlášť mám na mysli Kidmanovou, která je bohužel naprosto plonková, tady podává jedinou vyloženě špatnou kreaci za poslední dobu své kariéry. Ostatní (ne)výkony spadají do intencí přehrávání a ztrapňování se. Kupříkladu hláškám Bette Midlerové jsem se smála, ale ve skutečnosti to byly jen hlášky, které mě rozesmály, Glenn Closeová a Christopher Walken byli naprosto nevýrazní a Broderick jen podtrhuje, že není zajímavou hereckou osobností. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se měli původně objevit sourozenci John Cusack a Joan Cusack, pro které by to bylo už 9. společné účinkování před kamerou! Jejich role nakonec převzali Matthew Broderick a Bette Midler. (imro)
  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)
  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)

Reklama

Reklama