foto

Joan Cusack

  • nar. 11.10.1962 (55 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dvakrát byla nominována na Oscara, poprvé za svou komediální roli sekretářky ze Staten Island ve filmu Podnikavá dívka s Harrisonem Fordem a Melanie Griffith, a podruhé za roli nevěsty, kterou v úspěšném snímku Svatba naruby opustil Kevin Kline.

Za roli ve snímku Nevěsta na útěku s Julií Roberts a Richardem Gerem získala American Comedy Award za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Kromě toho byla nominována na Emmy za roli v seriálu Peep and the Big Wide World.

V poslední době jsme ji mohli vidět v televizním filmu společnosti HBO Films Kit Kittredge: An American Girl. Objevila se ve filmech jako Zbožňuju prachy!, Princezna ledu, Život s Helenou, Škola ro(c)ku, Miluj bližního svého, Všechny moje lásky, Cradle Will Rock a Jdi za svým srdcem. Zahrála si také ve filmech se svým bratrem Johnem Cusackem: War Inc., Jasný terč a Dítě z Marsu. V její filmografii se objevuje také celá řada komediálních rolí femme fatale, například ve filmech Addamsova rodina 2, Dva v tom, The Cabinet of Dr. Ramirez, Corrina, Corrina, Hračky, Hrdina proti své vůli, Moje modré nebe, Chlapi neutíkají, Vysíláme zprávy a Sixteen Candles.

Cusack také namluvila postavu Jessie ve filmu Příběh hraček 2 studia Disney. Svůj filmový debut si odbyla v patnácti letech rolí ve filmu Moje tělesná stráž.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2019 Toy Story 4
2017 Dámská jízda
The Christmas Train (TV film)
Unicorn Store
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Hříčky přírody
Konec šňůry
2014 Toy Story: Prehistorický (TV film)
Vítejte u mě
2013 Toy Story: Strašidelný příběh hraček (TV film)
2012 Charlieho malá tajemství
Partysaurus Rex
2011 Havajské prázdniny
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
Krátké příběhy hraček
Máma mezi Marťany
Velká vánoční jízda
2010 Toy Story 3: Příběh hraček
2009 Báječný svět shopaholiků
Je to i můj život
Přijímačky (TV film)
2008 Kit Kittredge: Odvážná novinářka
Válka a. s.
2007 Dítě z Marsu
2006 Zbožňuju prachy!
2005 Princezna ledu
Strašpytlík
2004 Poslední výstřel
Život s Helenou
2003 Looney Tunes: Zpět v akci
Škola ro(c)ku
2002 Vánoční příběh (TV film)
2000 Jdi za svým srdcem
Všechny moje lásky
1999 Cradle Will Rock
Miluj bližního svého
Nevěsta na útěku
Toy Story 2: Příběh hraček
1997 Jasný terč
Od ucha k uchu
Svatba naruby
1996 Mr. Wrong
1995 Dva v tom
Jedna navíc
1994 Corrina, Corrina
Mother, The (TV film)
1993 Addamsova rodina 2
1992 Hračky
Hrdina proti své vůli
1991 Cabinet of Dr. Ramirez, The
1990 Chlapi neutíkají
Moje modré nebe
1989 Řekni cokoliv...
1988 Manželství s mafií
Podnikavá dívka
Pravý Američan
1987 Allnighter, The
Vysíláme zprávy
1984 Grandview USA
Sixteen Candles
1983 Třída
1980 Cutting Loose
Moje tělesná stráž

TV seriály

2017 A Series of Unfortunate Events (TV seriál)
The Bad Beginning: Part Two (S01E02)
The Bad Beginning: Part One (S01E01)
2015 Shameless (TV seriál)
The Two Lisas (S05E03)
I'm the Liver (S05E02)
Milk of the Gods (S05E01)
2014 Shameless (TV seriál)
Lazarus (S04E12)
Emily (S04E11)
Liver, I Hardly Know Her (S04E10)
další epizody (8)
2013 Shameless (TV seriál)
Survival of the Fittest (S03E12)
Order Room Service (S03E11)
Civil Wrongs (S03E10)
další epizody (12)
Kancl (TV seriál)
Finale (S09E23)
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Just Like the Pilgrims Intended (S02E11)
A Great Cause (S02E10)
další epizody (10)
2011 Shameless (TV seriál)
Father Frank, Full of Grace (S01E12)
Nana Gallagher Had an Affair (S01E10)
But at Last Came a Knock (S01E09)
další epizody (11)
2000 What About Joan (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1994 Mrs. Piggle-Wiggle (TV seriál)

Dokumentární

2013 Full Body Whisper
1999 Hidden Vulnerability: A Look Into the Making of 'Arlington Road'
1983 Making of 'Class', The (TV film)

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Saturday Night Live Special: Backstage (TV pořad)
2006 78. Annual Academy Awards (TV pořad)
1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace