Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (Cinemart)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (546)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný Gary Oldman a ďalší výborní herci a niektoré vypiplané zábery neokážu zakryť, že Najtemnejšia hodina je vlastne iba klasická akademická jednohubka s výrazným zameraním na oslovenie akademikov. Našťastie to nie je akademická nuda, studená ako psí čumák, ale možno by jej striedmosť a nejaké tie drsnejšie a chladnejšie momenty pomohli sa odraziť od patetickosti a snahy zapáčiť sa každému, aj menej náročnému divákovi. Churchillove chyby sú prezentované ako chyby poručíka Columba, čiže tak, aby ste si ho obľúbili a nadobudli dojem, že bol morálne dokonalý a všetky chyby, napríklad Gallipolli, bola iba zhoda nešťastných okolností, čo tak možno aj v skutočnosti bolo, neviem. Každopádne sme v teritóriu Čistá duša a spol., na čom nie je nič zlé, ide iba o to, aké očakávania od projektu, venujúcemu sa Churchillovou osobnosťou očakávate. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Trocha historického ponaučení, neb dle mého jen zlomek (nebritské) populace věděl / ví o značně nejisté pozici Churchilla po jeho jmenování premiérem a jeho více než trnité cestě k jeho slávě. Sympatické bylo rozhodnutí nepojmout film klasicky životopisně, tedy od kolébky do hrobu, neb děj se soustředí na pouhých několik dní, kdy se rozhodovalo o (Churchillově) bytí a nebytí. Překvapila silná snaha tehdejších politiků uzavřít s Ádou mír a mít tak od něho pokoj. Potěšil Mendelsohn, Oldman jako vždy perfektní... 90% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající Gary Oldman (pod maskou se vůbec neztrácející, naopak hrající nejen očima, ale i hlasivkami, všemi bradami a tak dále) a další herci v čele s Kristin Scott Thomas a Benem Mendelsohnem, Wrightova režie vyšperkovaná řadou atraktivních záběrů... A občas bohužel tak trochu nudný scénář s poněkud lacinou scénou v metru, která by nebýt Oldmana působila ještě hůře. Přiznám se, že jsem od Nejtemnější hodiny čekal "druhého Lincolna", námět je přece jenom velmi podobný, ale i když jsem se ho nedočkal, byly to rozhodně dobré dvě hodiny. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, že i životopis politického velikána lze podělat natolik, že je z něj rutinérský nezáživný počin. Špatně sestříhané, filmu chybí dynamika a napětí, k němuž v reálu bylo mnoho příležitostí, práce s kamerou na úrovni začínajícího amatéra, který si se svým oblíbeným polocelkem prostě vystačí po celý film, jediným zajímavým prvkem zůstává nepřehlédnutelný Oldman, který se snaží ze všech sil zachránit, co se dá, bohužel spoustu věcí ani ten nejlepší herec prostě zachránit nemůže. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je divadelní interiérovka jak vyšitá. Postavená na naprosto mimořádným hereckým výkonu Gary Oldmana, ale i Pickup nebo Dillane hráli jedna báseň. Trošku mám problém s dialogy, neměly údernost i když jim místy nechyběl vtip, byly neslaný nemastný a film díky tomu hodně ztracel na tempu potažmo emocích. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2017 na Telluridském FF. (Varan)
  • Představitel Winstona Churchilla Gary Oldman strávil v maskérně dohromady přes 200 hodin. Nanesení make-upu trvalo 4 hodiny. Do maskérny chodil už ve 3:15 a z natáčení odcházel mezi posledními. Uběhla téměř hodina, než mu sejmuli dočasnou tvář. [Zdroj: www.kultura.sme.sk] (PaTeXx)

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama