Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nenáročná spy-akce, které nechybí jak působivé akční scény, napětí, spád i charizmatické duo klaďas/záporák (výborný Iures a ještě lepší Clooney, který svou sekundantku Kidmanovou válcuje na plné čáře). Nechybí však ani typická scénáristická infantilita - předvídatelný děj a spousta klišé. Škoda, že si film neudržel onu zajímavou - bondovskou atmosféru z první poloviny. Kolem a kolem je to pořád lehký nadprůměr a díky Clooneymu přimhouřím oko ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film svědčící o tom, že tvůrci si toho o tom, o čem točí, moc nezjišťovali (co chcete, natočila to ženská :)) a filmu tak notně chybí logika. Ani v Rusku ostraha jaderných hlavic jen tak nezaspí, když rozházíte plutonium z rozbušky po New Yorku, moc dobře vám z toho nebude, v Rakousku asi neni policie atd. Veselé... ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Pre Slováka a teda hlavne Bratislavčana asi lákavý film, nakoľko sa jeho časť točila práve tu. Pozitíva filmu: Bratislavské lokácie, Zimmerova hudba (ktorá sa snaží posunúť film o level vyššie ale dejovo to nepustí) a Martin Nikodým ( :D ). Ale ani to všetko (ani ten Nikodým) nestačilo na lepší priemer. Mimochodom, jeho prítomnosť som akosi prehliadol. Musel som si ho až po filme spätne vyhladať na nejakom videu na internete. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Důvody, proč mít rád tenhle film: 1) Nicole Kidmanová (a její kostýmky) 2) George Clooney (a jeho charisma) 3) Marcel Iures coby záporný hrdina (jehož charisma je asi tak stokrát větší než u Clooneyho) 4) hudba Hanse Zimmera 5) akční scény. Na mě platí všech pět důvodů, takže dávám *****. Nic to však nemění na tom, že na několika málo místech je to těžké béčko. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, stojící u zrodu společnosti DreamWorks. Jako obvykle, perfektní scénář propracovaný do detailů, mnoho evropských lokací, které v jiných filmech nenajdete, k tomu dva skvělí herci z hollywoodu, úžasná Zimmerova hudba a perfektní režie nadějné Mimi Lederové. Peacemaker je opravdu jediný a jedinečný akční film. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Tradiční záležitost s rudě blikajícími displeji - od chvíle, kdy na bombě je vidět zřetelně údaj 02:56, uplynou ve skutečnosti 3 minuty a 11 vteřin. Takže Julia (Nicole Kidman) a Thomas (George Clooney) utečou z kaple až 15 vteřin poté, co by měla bomba explodovat. (Robbi)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama