Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat, že jsem s tímto hodnocením dopředu už tak trochu nepočítal, ale i přes svá omezení jsem divákem vcelku pružným, takže jsem byl připraven použít i větší množství hvězdiček, kdyby se přece jen zadařilo. No, nezadařilo se. Opět šlo o jednu z typických českých komedií poslední doby, v nichž slouží velmi chabý scénář jen jako základ pro implementování product placementu. Jinak to byl tedy vskutku velmi uvěřitelný příběh z běžného života, vždyť kdo z nás občas neodhodí Ferrari jako prázdnou plechovku od piva, že? Dialogy byly samozřejmě tradičně na pěst. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Manželka si u toho odpočala, ale pro mne utrpení, tak on pan režyséér není moje krevní skupina kromě první Fontány a i tam jsem spíše ocenoval EvuV, která byla moc krásná.   Dneska už tak pěkná není a to, že není herečka je víc vidět, její dialogy jsou utrpení, snaha ji nasnímat tak, aby vynikly pořád krásné vlasy a nezničený obličej je moc viditelná a tudíž směšná. No ona ani jedna z hlavních dam nebyla nikdy o moc víc, než hezká holka, ale taková dřeva druhé dvě dámy nejsou. Pánové jsou dost hrozní už ze scénáře, vcelku očekávatelně od titulu, to musí být samci blbci. Pan Etzler kdysi býval pěkný chlap a tak se mu odpustilo, že hrát neumí. Dnes je takový nějaký napuchlý a posunul se tedy ke komice, ovšem je trapný, nikoli směšný. Hrozná postava, přehrávání, vřeštění, fujjj. Pan Rychlý taky je takový no jak to říci, bavič, spíše než komik, ale není tak hrozný (to by taky bylo těžké), ve chvíli kdy přepíná do politického newspeaku je dokonce dobrý, naposlouchal si tu falešně seriozní notu. Pan Plojhar je asi herec nejvíc, ale ta figura je podivná, tak není co hrát. Dialogy celkově blbé, ještě bych zmínil příšernou - z mého hlediska - hudbu Leška Wronky, že by ostravská kooperace? Takže celkově hrozné a tu hvězdu dávám za to, že to není až na vyjímky vulgární, nediskutuje se o tom, jak si drbat nebo holit frndu, ani kdo má delšího kašpárka jako jinde.  blbé, ale jsou i horší a platíme si na to z Fondu ()

Reklama

tein odpad!

všechny recenze uživatele

Existuji veci mezi nebem a zemi, ktere lidska mysl neni sto pojmout a racionalne vysvetlit. Jednou z nich je i to proc se nataci takoveto filmy, ze tvurcum a hlavne tedy hercum neni vubec trapne neco takoveho vytvorit, a jak se na toto daji vubec sehnat finance.  Ano jde tu ocividne vsem a jen a pouze o penize, ale v tomto pripade i prostitutky maji byt jiste vic nac hrde nez "herci a herecky" v techto hruzach. Prostitutky navic byvaji placene za jakys takys vykon a je nam jasne kdo jim plati.... Ale kdo plati za toto? ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Byl jsem pouze zvědav, zda další dílko filmakera Rapoša bude stejně slaboduché, jako předchozí drak s migrénou. A nemýlil jsem se... Tolik trapných a nevtipných scén (např.ta s klaunem) jsem dlouho neviděl. Proč vzal Mišík cameo policisty se asi nedozvím, ale měl by zůstat výhradně u zpívání. Píšťalka vypadá po letech jak zmačkaná plechovka od kolového nápoje a místo romantického úsměvu vrhá nasrané obličeje. Celkem herecky vtipná mi přišla Helenka V., která navíc přes závěrečné titulky zapěla potencionální hit. Tradičně nejlépe z této přehlídky vyšel Jakub Kohák, umírněný a celkem přesvědčivý. Dokoukal jsem celou tuto veselohru jen z lenosti shánět na večer jinou zábavu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ženská pomsta mi tak trochu připomíná přehlídku nesympatických volů a krav, přičemž o ubohosti scénáře se radši nebudu konkrétně zmiňovat. Omlouvám se za to přirovnání k dobytku, ale nic příhodnějšího mě nenapadlo. Z herecké sestavy jsem se bez jistého sebezapření dokázala dívat pouze na Jakuba Koháka, což nepovažuji za dobrou reklamu pro film. A jestli tohle měla být vtipná komedie, tak pocházím nejspíš z Marsu, protože jsem se vůbec nezasmála. Jednu hvězdičku dávám za kupodivu celkem obstojné zakončení této prapodivné taškařice. (15%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)
  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)

Reklama

Reklama