foto

Mahulena Bočanová

  • nar. 18.3.1967 (51 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mahulena Bočanová se narodila 18. 3. 1967 v Praze jako dcera architekta. Již od třech let účinkovala v reklamních spotech a tančila balet. Ani první dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat a Mahulena si zahrála v pohádkách "A zase ta Lucie" a "Lucie, postrach ulice" (1984). O rok později si zahrála menší role v seriálech "Vlak dětství a naděje" a "Bylo nás šest".

Koncem 90. let si Mahulena zahrála v několika pohádkách "princeznovské role". Po studiu na pražské konzervatoři, kterou absolvovala v roce 1988 (obor hudebně-dramatický), hostovala v Národním Divadle a dodnes vystupuje na pražských divadelních scénách, hlavně v Činoherním klubu ve Smečkách (např. ve hře Dámský krejčí).

Jednou z jejích výraznějších rolí se stala postava Brany ve zfilmované povídce Ivana Olbrachta "Golet v údolí" (1994), postava Ježibaby v pohádce "Kouzelný měšec" a role královny v pohádce Pták Ohnivák (1997). Její další filmové role nebyly také příliš úspěšné. Zahrála si v komediálním seriálu "Pra, pra, pra", v seriálu "Rodinná pouta" a v rádoby komedii "Post Coitum". Mohli jsme ji také vidět jako soutěžící v reality show Stradance.

Mahulena se ve volném čase věnuje propagaci sportu a zdravé výživy. Často také moderuje zábavné a soutěžní pořady v TV. Její nejnovější bulvární program na TV Prima má název Top 10. Známá je i jako fotomodelka. Kromě focení se věnuje i dabingu, její hlas můžeme slyšet v nadabovaných verzích filmů Karlík a továrna na čokoládu, Roboti, Zamilovaný profesor 2 nebo Zorro: Tajemná tvář.

Mahulena Bočanová má za manžela Viktora Mráze (spolumajitel vydavatelství BM Music), se kterým má dceru Marinu.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

Filmy

2019 Zemřít šťastný
2018 Za oponou noci
2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
Kozí příběh se sýrem
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Vy nám taky, šéfe!
2007 Křišťálek meč (TV film)
2004 Post Coitum
1998 Flóra (TV film)
Telefon story (TV film)
1997 Pták Ohnivák
Tábor padlých žien
1996 Kouzelný měšec
1995 Golet v údolí
Ruleta (TV film)
1993 Televizní mikroscéna (TV film)
1992 O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
1991 Princezna za dukát (TV film)
Společenská hra (TV film)
Tetované srdce
Žebrácká opera
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Radostný život posmrtný (TV film)
Studňa mladosti (TV film)
Čardášová princezna (TV film)
1989 O podezíravém králi (TV film)
Putování po Blažených ostrovech (TV film)
1988 Cesta do krajiny Ty (TV film)
Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou
Sukňa lenže zelená (TV film)
Všichni za jednoho (TV film)
Zlý věk (TV film)
1987 Jak se princ učil řemeslu (TV film)
O nejchytřejší princezně (TV film)
Podivná nevěsta (TV film)
Přízrak (TV film)
1986 Píseň o statečném Heřmanovi a sličné Jitce (TV film)
Přátelé (TV film)
Žena z Korinta (TV film)
1984 Lucie, postrach ulice
Láska s vůní pryskyřice
Výbuch bude v pět
1983 ...a zase ta Lucie!
Zámek Nekonečno
1980 Jen si tak trochu písknout
Zlatá slepice
1979 Jedničky má papoušek (TV film)
1977 Šestapadesát neomluvených hodin
1976 Léto s kovbojem
Sedm pater pro tisíc přání (TV film)
1975 Bohoušův syn (TV film)

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Leč má krátké nohy (S03E27)
Jizva na srdci (S03E23)
Piknik (S03E15)
další epizody (4)
2017 Přístav (TV seriál)
Jedno tělo, jedna duše (S04E12)
Mazalové (TV seriál)
Velká pohádková loupež (S02E12)
Čarodějnice s vedlejšími účinky (S02E11)
Strašidelný hrad (S02E10)
další epizody (12)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Kájínek (E10)
Návštěva z Vietnamu (E09)
Svatba v kostele (E07)
další epizody (4)
Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
Stopy života (TV seriál)
Mateřská láska (S01E09)
2014 Mazalové (TV seriál)
Děd Vševěd (S01E14)
Třináctá komnata (S01E13)
Kontrola shora (S01E12)
další epizody (14)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Strach (S05E17)
Milénium (S05E12)
Nehoda (S05E09)
další epizody (4)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Slaňochův smutný příběh (S06E05)
Proč je Iveta taková? (S06E02)
Civilka (S04E15)
další epizody (10)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
První polibek (S03E09)
další epizody (7)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Volby (S02E13)
Bytové divadlo (S02E11)
další epizody (4)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Můj velký den (S01E15)
Velká očekávání (S01E08)
Embéčko (S01E06)
2008 Ošklivka Katka (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1995 Muž v pozadí (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Buď a nebo (E13)
Na koho to slovo padne (E12)
Osmistá první kráva (E08)
další epizody (8)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Období zkoušek (E06)
Píseň pro májovou Prahu (E05)
Výhra (E04)
další epizody (5)
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
Sněhurčina smrt (E01)
1983 Návštěvníci (TV seriál)
Země roku 2484 (E01)
1982 Připoutejte se, letíme nad Atlantidou (TV seriál)
1980 Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)
1978 Pan Tau (TV seriál)
Pan Tau a kouzelnice (S04E04)
Noc v safari (S04E03)
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)
Novinárske rozprávky (TV seriál)
1975 Chalupáři (TV seriál)
Svatba (E11)
Kapřín (E10)
Smírčí soudce (E06)
další epizody (5)

Dokumentární

2015 40 let s Chalupáři
2014 Film o seriálu Mazalové (TV film)
2012 Film o filmu Kozí příběh se sýrem (TV film)
2008 Film o filmu: Kozí příběh - pověsti staré Prahy (TV film)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Martina Zounara (S02E24)
2004 Pre coitum filmu: Post Coitum (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2018 Ceny české filmové kritiky 2017 (TV pořad)
U tebe nebo u mě (TV pořad)
2017 Chart Show (TV pořad)
INSTINKTY Jaromíra Soukupa (TV pořad)
2016 Hvězdná párty (TV pořad)
Kdo to ví? (TV pořad)
2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
Nikdo není perfektní (TV pořad)
Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
2012 Sen za den (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Pretty Woman ČR a SR 2010 (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
Pustit žilou (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Pod pokličkou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1990 Hitparáda (TV pořad)
1977 Malý televizní kabaret (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace