foto

Jana Paulová

  • nar. 19.2.1955 (62 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1955 v hlavním městě Praze ve znamení Vodnáře. V roce 1976 vystudovala herectví na DAMU. V 80. letech hrála a zpívala v Semaforu ve skupině Josefa Dvořáka. Zde ji proslavila role Královny ve hře v S Pydlou zádech. K vidění byla také v Hudebním divadle v Karlíně, kde vystupovala hlavně v muzikálech. Z mnoha uveďme Někdo to rád horké, Cikáni jdou do nebe, Pohádka máje aj.

Jana také vystupovala v Městských divadlech pražských, kde hrála v inscenacích Smutek sluší Elektře, Bílé manželství. Jednou se rozhodla, že zkusí muzikální dráhu. Měla hudební projekt, který se jmenoval A proč ne. Později vydala stejnojmennou desku a také měla asi sto koncertů po celé České republice.

Jana je k vidění ve filmech, pohádkách, seriálech a inscenacích. Z filmových rolí to jsou např. snímky: ANDĚL SVÁDÍ ĎÁBLA, BUBU A FILIP, FANDA, HAVÁRIE, HÁDANICE, PÁNSKÁ JÍZDA, JAK VYLOUPIT BANKU, WATERLOO PO ČESKU, ÚLET, SMRT KRÁSNÝCH SRNCŮ a v neposlední řadě nesmíme také zapomenout na trilogii KAMEŇÁK od režiséra Zdeňka Trošky, kde Jana společně s Václavem Vydrou ztvárnili jedny z hlavních rolí.

Jana je vdaná. Jejím manželem je hudebník Milan Svoboda, se kterým má dvě dcery. Mezi její koníčky patří hlavně cestování, čtení knih, děti a baví ji také procházky přírodou.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2009 Bez předsudků (TV film)
2007 Začarovaná láska (TV film)
2005 Kameňák 3
2004 Kameňák 2
2003 Kameňák
Úlet (TV film)
2002 Waterloo po česku
1999 Neprůstřelná nevěra (TV film)
1997 Dobrodružství pod postelí (TV film)
1996 Ceremoniář
1995 Divoké pivo
Malostranské humoresky
Pohádka o lidech a Boží lékárně (TV film)
Ruleta (TV film)
Usmívej se, lásko má (TV film)
1994 Lidumil (TV film)
Modrý den (TV film)
Róza, strážné strašidlo (TV film)
1993 Kryštof a Kristina (TV film)
Myš, která prochází zdí
Pes na stopě
Signály z neznáma
1992 Dva z nás (TV film)
Jak vyloupit banku (TV film)
Kšeft (TV film)
O myrtové panně (TV film)
1991 Pofoukej mi jahody (TV film)
Pohádka o touze (TV film)
Smutek sluší Elektře (divadelní záznam)
Zálety koňského handlíře (TV film)
1990 Bylinková princezna (TV film)
Den D Dáši B (TV film)
Hádanice (TV film)
1989 Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
1988 Anděl svádí ďábla
1987 Mistr Pleticha a pastýř Jehňátko (TV film)
Pohled z hlubin (TV film)
Poslední leč Alfonse Karáska (TV film)
Strom pohádek: O bílé laňce (TV film)
Tajemství čínského velblouda (TV film)
1986 Hrdlička (TV film)
Kus života (TV film)
Lásky na zítřek (TV film)
Smrt krásných srnců
Zázračné dítě (TV film)
1985 Havárie
Moje zlaté holky (TV film)
Princezny nejsou vždycky na vdávání (TV film)
Případ Jaruška (TV film)
Revue za šest korun (TV film)
S Pydlou v zádech (divadelní záznam)
Štěstí (TV film)
1984 Druhý tah pěšcem
1983 Monika a pes (TV film)
O velkém nosu (TV film)
O zakletém hadovi (TV film)
Pánská jízda (TV film)
Škatule, škatule, hejbejte se (TV film)
1982 Chemik (TV film)
O brokátové růži a slavíku z perleti (TV film)
Taneček přes dvě pekla (TV film)
Únos Moravanky
1981 Jak se peče štěstí (TV film)
Příjemce platí v dolarech (TV film)
1980 Děti zítřků
1978 Soud (TV film)
Telegram (TV film)
1977 Alimenty (TV film)
Fanda (TV film)
1976 Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (TV film)
Koncert pre pozostalých
1975 Vlčí halíř (TV film)
1974 Královské řádění (TV film)
1973 Kdo je kdo (TV film)
Metér (TV film)
1972 Modrý vrabec (TV film)
1971 Svět otevřený náhodám

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Udavač (E11)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jak žijí milionáři (S12E80)
Neúměrné riziko (S12E76)
Vyšetřování (S12E75)
další epizody (17)
2016 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hodně štěstí, Ježíšku (S12E34)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Bratr a sestra (S12E29)
další epizody (11)
2014 Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Derby (S01E15)
Lovecká sezona (S01E14)
další epizody (9)
2010 Pohádky pro štěňátka (TV seriál)
2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1996 Bubu a Filip (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)
1994 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Vlakem na Vídeň (E04)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Podzimní romance (E08)
1990 Heřmánci (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Útěk (E11)
Varieté (E10)
další epizody (10)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1987 Strom pohádek (TV seriál)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
1984 Moje srdcová sedma (TV seriál)
Návraty (E04)
Rozchody (E03)
Cesty (E02)
další epizody (4)
Na dosah ruky (TV seriál)
Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)
Kočka (E08)
Přepadovka (E07)
Pivař (E06)
další epizody (4)
1983 Pletky paní Operetky (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Důvěra (E07)
Šachy (E06)
Nemocnice na kraji města (TV seriál)
Procento hnisavých komplikací (S02E06)
Punkce (S02E04)
Gravidita (S02E02)
další epizody (4)
1980 Moje kone vrané (TV seriál)
1979 Dnes v jednom domě (TV seriál)
1977 Nemocnice na kraji města (TV seriál)
Setkání (S01E13)
Smíření (S01E11)
1976 Muž, který nesmí zemřít (TV seriál)
Účtování (E05)
Msta (E04)
Intrika (E03)
další epizody (5)
1975 Nejmladší z rodu Hamrů (TV seriál)
1974 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Loupež sladkého "I" (S01E03)

Dokumentární

2016 Jazzman (studentský film)
2015 Tajemství Josefa Laufera (TV film)
2012 Tajemství Josefa Dvořáka (TV film)
13. komnata Renaty Chlumské (TV film)
2003 Film o filmu: Kameňák (TV film)
1998 Nevyjasněná úmrtí: Smrt dobrodruha (TV film)

TV pořady

2015 Večerníček jak ho (ne)znáte (TV pořad)
2013 Kufr 2013 (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Novotný za humny (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Trampoty (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
Zahrada pod lupou (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2007 Bailando - Tančím pro tebe (TV pořad)
Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
Humor na scénu! (TV pořad)
2006 Braňme se! (TV pořad)
Před půlnocí (TV pořad)
2005 Koktejl smíchu (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Rady ptáka Loskutáka (TV pořad)
2000 Silvestr 2000 (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bolkoviny (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Kupé (TV pořad)
Ptákoviny (TV pořad)
1993 Činčin (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)
1984 Loupežnická revue aneb Haló, tady Orchestr a Balet Čs. televize (TV pořad)
Písničky známé a nejznámější s Orchestrem Karla Vlacha (TV pořad)
Tahle jízda nekončí (TV pořad)
Zpívánky (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)
1974 Enyky Benyky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace