Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh krále Juraje (Marián Mitaš), jeho bratra Filipa (Juraj Hrčka) a dcery Hanky (Darija Pavlovičová) se prolíná s motivem vodní říše, které vládne laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů (Linda Rybová). Královna zemřela, když byla princezna Hanka ještě malá a od té doby se o ni pečlivě stará král. Jednou princezna těžce onemocní a její otec se bojí, že by mohl o svou dceru přijít. Slituje se nad ním Paní vod a pramenů, která má princeznu ráda, a králi daruje pramen léčivé vody. Předem ho ale varuje, že kdyby chtěl někdo zázračné vody zneužít ve svůj prospěch, k získání bohatství a moci, pramen navždy vyschne. Princezna se zázračně rychle uzdraví a od toho dne král dbá o to, aby léčivou vodu dostal každý, kdo ji potřebuje ke svému uzdravení. Na oslavu desátého výročí pramene přijede králův bratr Filip se svou manželkou, krásnou Henrietou (Zuzana Kanócz). Nikdo netuší, jak moc tato kráska touží právě po bohatství a po moci a že je pro ně schopná lhát, podvádět i zabíjet. Její intriky zaviní, že se král Juraj a princezna Hanka ocitnou v ohrožení života. Naštěstí je tu ale odvážný dobrodruh Jakub (Jakub Spišák) … (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nezřídka se stává, že Slováci v rámci nových štědrovečerních pohádek přijdou s originálnějším a lépe zpracovaným námětem než čeští tvůrci. Filmy "O vánoční hvězdě" a "O léčivé vodě" mají společných několik pozitivních a negativních vlastností. Oba se odehrávají i v jiném než lidském světě (ve hvězdné říši a ve vodní říši), v obou vystupuje princezna ztvárněná méně známou herečkou (ta slovenská mi bohužel sedla ještě méně), oba v druhé polovině trochu nudí. Takže si myslím, že souboj Česko: Slovensko tentokrát zůstává vyrovnaný :) ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Hezký pohádkový film. Až nezvykle vkusný, na pohádku. Diváky, kteří rádi potřeštěnosti od Trošky nebo odpornou, pištící Květulilinku to brát nebude, malinké diváky asi taky ne, ale dospěláka, který se rád podívá na hezkou pohádku s krásnou Lindou Rybovou mohu jen doporučit. Není pravda, že má špatný scénář. Většinu herců neznám, ale vůbec mi to nevadilo. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Otřesná nuda! Už od začátku je jasné, že úrovní oproti štědrovečerní pohádce bude horší. Neoriginální děj, postavy nezajímavé a okoukané, zvraty stokrát viděné jakbysmet a celá pohádka působí mdlým a neosobitým dojmem bez jakéhokoli citu. Princezna je vcelku ošklivá s takovým myším/veverčím ksichtem. Podvodní říše je absolutně zbytečná a opět nudná. Proč ji jako nemohla nechat odejít? Důvod?? Slovensko-česká pohádka? Haló, kde je Česko?? Co já tak vím, tak jediná česká věc ve filmu, byl českej předabovanej herec a paní Rybová😑. VYHODNOCENÍ: ŠTĚSTÍ, ŽE TA POHÁDKA JE LEHCE ZAPOMENUTELNÁ, ASPOŇ SI JI NEBUDU MUSET PAMATOVAT! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vysíláno na Druhý svátek vánoční roku 2020 jako původní vánoční pohádka. Nato, jaké příšernosti na 2. svátek vánoční Česká televize v posledních letech v koprodukci se slovenskou televizí vysílala, je tohle skvost. Teda až na příšerný dabing, který u většiny slovenských herců trhá uši. Ale jinak příběh není zas tak špatný, i když mám pocit, že první hodinu se ve filmu vlastně vůbec nic neděje, jen se buduje pozadí, ve kterém řádně vyzní kruté počínání záporné postavy. Pak už se to ale docela rozjede a do konce už to docela fičí. Za druhou polovinu si tahle pohádka alespoň průměrných 50% zaslouží. Hudba: Vladimír Martinka ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se pořád snaží někdo o něco nového zvláště, když na to evidentně nemá ani prachy ani rozpočet a ani talent. Vodní říši zastupují 3 lidé (2 muži jedna žena z toho jeden blbeček asi jako humorná vsuvka ostatně jedna scéna s ním nápadně připomíná Looney Tunes) a jediné co tam dělají je to, že míchají dokola jakési lektvary v laboratoři za, kterou by se nemusely stydět ani voliči Pirátů a jednou za čas si vyjedou na vodě (proč asi , aby je každý viděl nebo nevím ) . Král má zde zhruba 4 vojáky (z toho 2 tak neschopné, že bych je nenechal hlídat ani kousek dřeva) jednu chůvu jednoho doktora a svou dceru (tomu říkám velké království) a později přibyde jeden jeho bratr jeho choť a jedna její dvorní dáma . Pohádka nemá žádné zvraty , žádné napětí a na překvapivé scény si rovnou zanechte chuť a celkově i stopáž je hodně krátká možná by pomohlo třeba 20 minut tomu přidat (ale zase plus pro lidi co se u toho nudí a těší se až to skončí tohle uteklo hodně rychle) Plusové body za to, že se zde nezpívá a princezna má na konci pěkné šaty , ale více jak 2 hvězdy si to podle mě nezaslouží. Jo a jinak nezlobte se na mě , ale ženská zde vystupuje s nalakovanými nehty to mě přijde hodně slušný úlet i na pohádku. P.s. nebylo by lepší než jim tu vodu brát třeba nějak nastavit , že by ta voda poznala kdo je dobrý a kdo špatný člověk a podle toho je uzdravila? ()

Galerie (164)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Červený Kameň a na Vodním kolovým mlýnu Tomášikovo (Slovensko). (SONY_)
  • Jeden z nejpropracovanějších a nejnáročnějších kostýmů vznikl pro herečku Zuzanu Kanócz. Ta si ve filmu zahrála vévodkyni Henrietu (SONY_)
  • Do role princezny Hanky měla být původně obsazena herečka a baletka Valéria Frištik-Stašková, ta ale po čase oznámila, že je těhotná, a tak museli tvůrci najít náhradu, vlastně dvě náhrady, protože princezna Hanka se v pohádce objeví i jako malá. Podmínkou ale bylo, aby se sobě navzájem podobali. Kvůli koronaviru se casting musel udělat pouze online. Roli pak nakonec dostala Darija Pavlovičová a do role malé Hanky byla obsazena Stella Vidanová. (SONY_)

Reklama

Reklama