foto

Linda Rybová

  • nar. 15.10.1975 (42 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 15. října 1975 v Praze. Se svým partnerem, hercem Davidem Prachařem, má dcery Rozárku a Josefínu. Vystudovala balet a herectví na pražské konzervatoři. Účinkovala v divadlech Komedie a Pod Palmovkou.

Ztvárnila několik televizních rolí, většinou v pohádkách. Z poslední doby je asi nejznámnější její role Kamily Váchové ze seriálu ORDINACE V RUŽOVÉ ZAHRADĚ.

Její vstupenkou do fimového světa byla role nešťastné dívky z balady Vodník v KYTICI. Za zmínku stojí i TMAVOMODRÝ SVĚT a SWIMMING POOL. Právě za vedlejší roli v TMAVOMODRÉM SVĚTĚ byla nominována na ocenění Český lev.

Saša "Nogard" Doktor

Herecká filmografie

Filmy

2018 Láska za milion
2017 Jak jsme oživovali dědečka (TV film)
2016 Jak básníci čekají na zázrak
2015 Andílek na nervy
Stopy života - Tatínek (TV film)
2013 Slečna Flintová (TV film)
2011 Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková (TV film)
2009 Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
Zrcadlo (TV film)
2008 El Paso
Kdopak by se vlka bál
2007 O uloupené divožence (TV film)
2003 Most
Nekonečná neděle (TV film)
O Ječmínkovi (TV film)
Úlet (TV film)
2002 Kráska a netvor (TV film)
Trosečníci (TV film)
2001 Bazén
Tmavomodrý svět
Zlatá princezna (TV film)
2000 Kytice
1999 Řezník (TV film)
Slečna Julie (divadelní záznam)
Specialita šéfkuchaře (TV film)
1998 Ex offo (TV film)
O příliš malém zázraku (TV film)
Skříň (TV film)
Spravedlivý Bohumil (TV film)
1997 Liščí doupě (TV film)
Nebezpečné vztahy (divadelní záznam)
1996 O princezně, měsíci a hvězdě (TV film)
Velký dračí propadák
1995 Andělský smích (TV film)
Katrin a Rut (studentský film)
1994 O Nesytovi (TV film)
Pohádka o splněných přáních (TV film)
Pozor na Kozoroha (TV film)
Příběh kriminálního rady (TV film)
1993 Anička s lískovými oříšky (TV film)
Proces
1992 Jaké vlasy má Zlatovláska (TV film)
1991 Jan (TV film)
Žabí princ
1990 Čarodějky z předměstí
1989 Můj přítel d'Artagnan

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
Milenci a vrazi (E04)
Specialisté (TV seriál)
Desetiboj (S02E08)
Ohnivý kuře (TV seriál)
To bude výbuch! (S04E30)
Velké usmiřování (S04E27)
Dědictví (S04E25)
další epizody (51)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Pusa na dobrou noc (S02E32)
Rozchod (S02E31)
Mikův blbej den (S02E30)
další epizody (53)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Manželka (S01E03)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ordinace v zoologické zahradě (S02E34)
Zítra bude peklo (S02E33)
Šťastné konce (S01E86)
další epizody (45)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nech mě žít (S01E34)
Vstupenka do ráje (S01E33)
Láska je závislost (S01E32)
další epizody (34)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Computer baby (E06)
1993 Maigret (TV seriál)
Maigret se brání (E08)

Dokumentární

2016 O Básnících aneb Jak šel čas s filmovými básníky (TV film)
2009 Film o filmu: El Paso (TV film)
2003 Za Shakespearem s Martinem Hilským (TV seriál)

TV pořady

2013 Herbář (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Žito (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2001 Letadlo (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Kryštof - Inzerát (hudební videoklip)
2005 Iva Frühlingová: Někdy stačí dát jen dech (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace