Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem ze srdce ráda, že jsem "vyrostla" na poirotovkách s Davidem Suchetem, protože vidět nejprve toto, nevím, jestli by mě to tak chytlo za srdce... Nějako uječený dabing a hlavně příšerně namluvený Peter Ustinov (originál jsem neslyšela, pokud je to věrně převedeno, tím hůř). Tolik ke kritice, jinak je to vražda jako řemen, jedna z mých (dvaceti) nejoblíbenějších od Agathy. Sázku na jistotu tvoří hvězdné herecké obsazení, za všechny uvedu urýpanou Maggie Smith. A v neposlední řadě oceňuji humor tam, kde bych ho nečekala: "Kobra!! Nikdy jsem neviděl takového plaza v kabině první třídy!" ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pěkné, v autentickém egyptském prostředí, i když poněkud zdlouhavé. Není třeba vytýkat řadu nepravděpodobností, to se u tohoto žánru promíjí. Taktéž český dabing Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského z roku 1999 není nejhorší, ovšem opět nezapře v jistém ohledu ignoranci a soudobou tendenci zhrublosti. Např. nelze pochybovat, že Hercule Poirot by jako katolík nikdy neřekl "sakra", kteréžto slovo je vlastně projevem klení. Toto slovo se zdaleka tak hojně nevyskytuje dokonce ani v socialistickém (komunistickém, ateistickém) dabingu, zato po roce 1989 se díky Poleďnákové a Tišnovskému zabydluje už i v dětských filmech. Ale to jen takové malé odobočení, které se ostatně daleko více týká mnoha jiných titulů... ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film podle románu Agaty Christie. Kdo miluje detektivky, přijde si na své. Dobře herecky obsazeno. Hraje zde 10 hollywoodských filmových hvězd dodnes zvučných jmen.(Peter Ustinov,Jane Birkin,Bette Davis,Jon Finch,George Kennedy,David Niven,Jack Warden,Angela Lansbury,Mia Farrow,Olivia Hussey). I režijně se tento snímek povedl. Nechybí napětí i mysterióznost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z menej zaujímavých Christieoviek, kde postavy napriek dlhej stopáži zomierajú akosi rýchlo, hoci pri tom sparne - až 54 stupňov Celzia - veru aj muchy kapali. A Ustinov proste na Sucheta myslím, že nemá. Ani charizmou, ani štýlom dôvtipu. Sa čudujem, že vôbec na vraha prišiel. No ale keď ho mal napísaného v scenári, nedá sa nič robiť. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Film začíná slibně. Poutavé exteriéry i interiéry, známé herecké tváře, sympatický humor. Se samotnou plavbou po Nilu film začíná postupně ztrácet glanc. Nejdříve začne trapnými postupy značkovat potencionální vrahy, kterými jsou všichni, a tím i ukáže na oběť ještě před tím, než je zabita. Následuje Pierrotova obrazová rekapitulace, že vrahem může být kdokoliv. Následně si všechny pozve do salónku, aby mohl svým chytrým vyprávěním odhalit vraha (jak trapně obehrátá situace). Následuje stupidní pointa, značně nevěrohodná a hloupá, pěkně zapadající do regálu knižních detektivek pro nudící se maminky a babičky. Navíc motiv celé vraždy je pro detektivky nechutně typický (klišé jak blázen!!). A tak hezky to na začátku vypadalo. Ach jo!! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Producent John Brabourne povedal, že počas pobytu v Egypte neboli k dispozícii žiadne telefóny. Komunikovať museli cez sieť Telex. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama