Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 1

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když Deva Patela nějak extra nemusím a jeho posledních pár filmů bylo pro mě jedno veliké utrpení, tady musím objektivně uznat, že trefil do černého. Ruku na srdce, když by Vám dnes kdokoliv řekl, víš, co se stalo v Bombaji, v roce 2008, asi jen málokdo by si vzpomněl. Za prvé je to už hodně let a za druhé, Indie je přece jen kout světa, která málokoho (bohužel) zajímá. A tenhle film s "milionářem z chatrče" v jedné z hlavních rolí nám dal zavzpomínat, že na taková zvěrstva, co se tehdy staly by jsme neměli zapomenout nikdy. Je to natočeno velmi precizně, autenticky a na konci mě po těch všech hrůzách a stresu úplně vyhrkly slzy do očí. Jednak úlevou, že už je konec, ale hlavně, jak aspoň s některými aktéry ve finále dopadlo. A teď mám samozřejmě na mysli i ty zmrdy, kvůli kterým nakonec padlo tolik lidí. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice věrohodné zmapování skutečné události teroristického útoku muslimských fanatiků na indický Taj Mahal Palace hotel. A zmapování věru dost husté a mrazivé. Na celovečerní režisérský debut je to fakt slušná práce, film si drží po většinu doby nesmírně fungující napětí, okořeněné drsnou realitou, díky které si nehty kousající divák přeje, aby každou vteřinou do onoho pekla vletěl třeba Bruce Willis a pěkně ty vražedné psychopaty pokropil. Ale to se nestane. Záchrana ve formě nějakého nadupaného akčního hrdiny je jen zbožným přáním. Divák je tak skoro po dvě hodiny terorizován naprosto beznadějnou situací, ze které se pak už jen člověk začne modlit, aby ji po zbytek filmu přežilo co nejvíce nešťastníků. Rozhodně stojí za zhlédnutí, jen se na to asi koukejte se správnými lidmi. Mnoho diváků by nemuselo přijmout fakt, že ne každý muslim je jeblý vraždící maniak. Lepší 4* ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Konvenčně, nicméně dostatečně nekompromisně natočená teroristická střílečka, která navíc stihne hezky kopnout do neduhů dnešní doby: 1) ani místo s extrémní koncentrací lidí nemá dostatek bezpečnostních složek 2) dychtivá média prostřednictvím svých nadržených reportérů a přímých přenosů poskytnou cenné informace samotným teroristům, čímž se nevyhnutelně stávají spolupachateli ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších filmových překvapení tohoto roku. Hotel Mumbai v sobě totiž dokonale snoubí strohé autentické záběry společně s těmi filmovými, jež jsou navíc vyšperkovány vtahující kamerou a bravurně lícujícím soundtrackem. Režisér Anthony Maras zde rovněž skvěle vybudoval onu atmosféru beznadějného a bezbranného zoufalství, kdy do luxusního hotelu Taj přijdou teroristé s AK-47 a promění poklidný hotel i s jeho aurou v naprostá jatka. Hotel Mumbai se vyjma těchto atributů může také pochlubit i mrazivě civilními hereckými výkony, které působivě dotváří celkový dojem z celého snímku. Co tedy dodat na závěr? Je vážně velmi dobře, když se o těchto chmurných událostech roku 2008 dozví alespoň touto formou co nejvíce lidí. A ještě lepší je, že se tak děje v naprosto perfektně střiženém dramatu, který ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho. Výborná práce! „Terrorists have laid siege to the landmark Taj. With as many as a thousand guests and over five hundred staff trapped inside.“ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Podařený snímek po všech stránkách, jenž nabízí strhující podívanou, která je založena na skutečných událostech. Popravdě jsem o tomto teroristickém útoku doposud nevěděl. Tudíž jsem rád, že jsem si zase o malý kousek rozšířil obzory. Co říct k filmu. Rozhodně se s tím tvůrci nepárali, na takové nepříjemně realistické ztvárnění jsem asi nebyl stoprocentně připraven, většina scén se mi zaryla do paměti svým nekompromisním podáním. Jednoduše se mi dělalo špatně jen ze sledování činů, kterých se tato skupinka teroristů v hotelu i mimo něj dopouštěla. Také mě překvapilo, že i po hodinovém budování charakterů mnoha postav se všechna ta snaha najednou hodila do koše a ten hrdina či hrdinka prostě zemřel. Jako přímo mě to šokovalo, nebudu vám lhát. Konec si zasluhuje obrovský palec nahoru, takový pocit zadostiučinění jsem již nějaký ten pátek u žádného filmu nezažíval. Ale kromě tohoto samotného odporného činu mě udivovala ještě jedna věc.....a to ta infrastruktura policejních jednotek v Indii.......fakt jsem jen kroutil hlavou. Lepší organizovanost a hlavně nečekání na záchranu až z DILLÍ mohla tehdy zachránit více lidských životů. Alespoň doufám, že nyní to tam v tomto ohledu vypadá lépe. Za mě dávám 85 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • V roku 2010 bola priamo v lobby hotela Taj Palace odhalená socha ako memoriál na pamiatku všetkých obetí a zranených z roku 2008. (Wargoo)

Reklama

Reklama