foto

Nazanin Boniadi

  • nar. 22.5.1980 (39 let)
    Teherán, Írán

Biografie

Narodila se 22. května 1980 v Íránském Teheránu, ale ještě když byla dítě, tak se s rodiči přestěhovala do Londýna. V dětství dělala balet a hrála na housle. Navštěvovala soukromou školu, a později získala bakalářský titul v oboru biologických věd na University of California Irvine.

Její první a hned velká role byla postava Mir Leyla v GENERAL HOSPITAL. Byla první herečkou z Blízkého východu, která se tam objevila. V roce 2008 byla za svou roli nominována na cenu NAACP za herečku v dramatu.

Poté se objevila i v několika vedlejších rolích velkých Hollywoodských produkcí. Jon Favreau si jí vybral do IRON MANA a Paul Haggis jí nechal zavraždit ve filmu 3 DNY KE SVOBODĚ.

Objevila se i v šesté sérii HOW I MET YOUR MOTHER, kde hrála Noru, objekt lásky Barneyho Stinsona. V listopadu 2011 se objevila společně s Georgem Clooneym v reklamě na Nespresso. Nazanin se poměrně aktivně věnuje několika projektům, například bojuje za lidská práva.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 Fair and Balanced
2018 Hotel Mumbai
2016 Ben Hur
Zoolander No. 2
2014 Desert Dancer
Shirin in Love
2010 Tři dny ke svobodě
2008 Iron Man
Shades of Ray
2007 Soukromá válka pana Wilsona

TV seriály

2019 Dva světy (TV seriál)
Better Angels (S02E10)
You to You (S02E09)
In from the Cold (S02E08)
další epizody (5)
2018 Dva světy (TV seriál)
Point of Departure (S02E04)
Something Borrowed (S02E03)
Inside Out (S02E01)
další epizody (12)
2017 Dva světy (TV seriál)
The Crossing (S01E01)
2014 Skandál (TV seriál)
The Price of Free and Fair Elections (S03E18)
Flesh and Blood (S03E17)
The Fluffer (S03E16)
další epizody (7)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
13 hodin v Islámábádu (S04E10)
Návrat (S04E07)
Od A k B a zase zpátky (S04E06)
další epizody (6)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Fackodání 3 (S09E14)
2013 Go On (TV seriál)
Gooooaaaallll Doll! (E13)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Dobrou noc (S03E10)
Červený trakař (S03E08)
Čas se krátí (S03E07)
další epizody (6)
Chirurgové (TV seriál)
Nevyhnutelné změny (S09E14)
2012 Best Friends Forever (TV seriál)
Rochelle (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Vidět rudě (S12E14)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Omyly (S01E02)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Tik, tik, tik... (S07E10)
Noretta (S07E07)
Exkurze (S07E05)
další epizody (9)
2010 The Deep End (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 8: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S08E16)
Day 8: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S08E15)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
2007 General Hospital: Night Shift (TV seriál)
2006 The Game (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace