Reklama

Reklama

Siréna od Mississippi

  • Česko Siréna z Mississipi (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Romantický
Francie / Itálie, 1969, 123 min (Alternativní 119 min)

Cesty lásky bývají nevyzpytatelné a neznají hranic. Mladý pěstitel tabáku továrník Louis (Jean-Paul Belmondo) očekává na tichomořském ostrově svou neznámou nevěstu, Julii, kterou však po cestě zaoceánskou lodí zavraždila podvodnice Marion (Catherine Deneuveová). Marion je krásná a Louis jí okamžitě podlehne a bezmezně se do ní zamiluje. Marion si počíná velmi obezřetně a brzy získá přístup ke všem Louisovým penězům, se kterými prchne zpět do Francie. Louis je odhodlán ji najít a pomstít se. Ale láska zničí jeho odhodlání. Snímek o velké bláznivé lásce byl Truffautovou poctou jeho velkým vzorům Jeanu Renoirovi a Alfredu Hitchcockovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (124)

sud 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě Francois Truffaut zklamal svojí Nevěstou, co byla v černém, svým příštím filmem si u mě vše vynahradil. Tentokrát mu stačilo pouze pár herců a několik zajímavých lokalit pro děj. Ostrovní záběry dýchají exotikou, Francie je prostě Francie a chladné Švýcarské alpy působí mrazivě a romanticky zároveň. A takový je vlastně i celý tento film. Jean-Paul Belmondo zvládl jednu ze svých nejnetypičtějších rolí na výbornou. Tajemná kráska Catherine Deneuve byla naprosto úžasná. Nevím jak vy, ale já bych jí rovněž podlehl. A rád. 85%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování filmu máte jen jednu jistotu, a to, že jste celou dobu udržováni v absolutní nejistotě. Alespoň pokud jde o zápletku, která postrádá logiku. Možná vás ale navnadí exotické prostředí Reuninonu, dost možná i dvakrát svlečená Catherine Deneuve. Určitě vás nenavnadí dabing televize Barrandov (David Novotný, Tereza Bebarová). ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Truffautova další studie milostného šílenství s výtečnou dvojicí Belmondo - Deneuve. Hitchcockovské reference zahrnují taky Psycho, ale víc spíš Vertigo či Marnie. Když je podle Truffauta muž beznadějně zamilovaný, objektu jeho posedlosti projde naprosto všechno - a jeden by mu to i věřil. Každopádně podivný a silný film. 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by Hitchcock svůj film nasměroval podobně, i když výchozí situace je dost podobná. Každopádně právě to, že film směřuje jinam a nedočkáme se nějakého klasického klimaxu, je na něm na jednu stranu nejzajímavější, ale na druhou chápu, že to v sobě pro někoho přinese zklamání. Já naštěstí patřím do té šťastnější části diváků. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodné, divné, většinou nudné. Dvěma hlavním hrdinům nějakou "vášeň" či lásku vůbec nelze věřit, příběh je podivný, stejně jako jednání hlavních postav, herecké "výkony" průměrné. Tenhle film se mi vůbec nelíbil, a to mám rád Belmonda a krásné ženy, kterou Catherine Deneuve bezesporu v tomto filmu je. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v južnom Francúzsku a na ostrove Reunion v Indickom oceáne, aj keď sa dej odohráva na ostrove Nová Kaledónia v Tichom oceáne. (Ampi)
  • Jean-Paul Belmondo (Louis) uvedl: „Po neúspěchu filmu mi François Truffaut napsal dopis, ve kterém se mi omlouval, že mě do té aféry zatáhl.“ (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama