Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

Muf911 

všechny recenze uživatele

Zrada, po dvaceti letech jsem zjistil, že Skippy není on, ale ona! Ale děti v Československu to tenkrát asi neřešili, jestli má samec kapsu. Myslím, že na svou dobu to byl moc povedený dětský seriál. Vždycky jsem hrdinům seriálu záviděl, že mohou všude lítat helikoptérou a školu absolvovat jen přes rádio. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu průměrný seriál pro mládež, ale je nutné si uvědomit, že jde o rok výroby 1966!! Díky tomuto seriálu byla vychována celá generace ekologicky smýšlejících lidí v době, kdy to opravdu bylo potřeba. Takže tady hvězdičku přidávám. Velmi příjemný je také herecký výkon Eda Devereauxe v roli správce parku Matta Hammonda. ()

Reklama

Felisr 

všechny recenze uživatele

S ohledem na natočení seriálu před půl stoletím se ho musím zastat, vzhledem ke zdejším bídným hodnocením. Mělo to (po děti) děj, šmrnc i patřičnou dávku dobrodružství. Dodnes si pamatuji, jak Skippy pracičkami hrabal písek mezi oheň / benzín (kam chodil na fyziku, neřešte!) a další povedené scénky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám takové tušení, že většina komentátorů pracně loví v paměti a dává alibistické tři hvězdičky za seriál, ze kterého si pamatují už jen úvodní písničku a siluetu skákajícího klokana. Seriál u nás běžel v době, kdy neměl velkou konkurenci. Je to už starší záležitost a herecké výkony ani scénáře jednotlivých epizod nebyly bůhvíco a konfrontace s realitou by vedla ve většině případů k nekompromisní redukci jedné hvězdičky...Musím se hodně nechat unášet na vlnách nostalgie, abych nechal 50 % celkového dojmu... ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava o chytrém klokanovi. Přiznávám se, že jednu hvězdičku přidávám z nostalgie, ale nikoliv proto, že bych si seriál nepamatoval (právě jsem viděl všech 91 dílů). Mj. i v Austrálii je seriál populární (zejména u generace dnešních cca čtyřicátníků), např. náš australský průvodce na safari v Uluru nikdy nepoužil pro klokana anglický výraz "Kangaroo", ale jedině "Skippy", kdy potvrdil, že ti co seriál sledovali, prostě ví. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Garry Pankhurst (Sonny) absolvoval okrem nakrúcania 20 hodín reálneho vyučovania týždenne s objednaným učiteľom, nakoľko bol v čase natáčania ešte školákom. (Raccoon.city)
  • Skippyho stvárňovali v seriáli prevažne tri kengury - Jo-Jo, Stumpy a Wildy. Ešte pár kengúr v seriáli vystupovalo, ale len pri menej náročných scénach. (Raccoon.city)
  • Skippy v seriáli vydáva zvláštne cmukavé zvuky, ale klokany žiadne zvuky nevydávajú. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama