Reklama

Reklama

Institut

(festivalový název)
  • angličtina The Institute
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Dokumentární
Rakousko, 2020, 13 min

Obsahy(1)

Animovaný rozhovor s přední expertkou na biodiverzitu a transgender aktivistkou Brigitte Baptiste odkrývá specifika ochrany životního prostředí v Latinské Americe. (Academia Film Olomouc)

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Z Glandienova filmu mám poněkud smíšené pocity: Na jednu stranu mě zaujal nápad převést reálný rozhovor do animované podoby, přičemž měl divák možnost letmo nahlédnout pod pokličku kolumbijské (a tím vlastně i světové) snahy o biodiverzitu, na druhou stranu tomu však podráží nohy veskrz nepovedená animace - zejména v případě Brigitte Baptiste, z níž navíc lezly informace jako "z chlupaté deky" (chápu, že angličtina není její mateřština, ale i tak). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2021 online. Určitě je Institut Humboldt velice důležitý a podstatný a věřím, že by mě jeho aktivity zajímaly, ale z dokumentu jsem se o něm upřímně nic moc nedozvěděla. Animovaná forma mi také nesedla... mnohem radši bych viděla ty různé druhy naživo, animovaných záběrů na Brigitte Baptiste a novináře bylo zbytečně moc na úkor právě biodiverzity Eldoráda v Kolumbii. Pro mě je tento snímek akorát promarněným potenciálem. ()

Reklama

Reklama