Reklama

Reklama

Tajné války odhaleny

(seriál)
  • Česko Špinavá tajemství utajovaných válek (více)
Velká Británie, 2020, 10x45 min

Obsahy(1)

1. Krym: Anexe Krymu v únoru 2014 bylo největší a nejvíce nestoudné zabrání území v Evropě od dob 2. sv. války a otřáslo samotnými základy, na nichž byl do té doby založen mír v regionu. Jak Rusko anexi provedlo?
2. Jemen: Když se v březnu 2019 objevily v britském tisku zprávy o britské jednotce Special Boat Service zavražděné v Jemenu, nikdo netušil, proč tam vůbec byli. Jací mezinárodní hráči přispívají k občanské válce v Jemenu?
3. Somálsko: V říjnu 1993 zahájila elitní bojová jednotka americké armády celkem přímočarou misi v somálském hlavním městě Mogadišu. Ale během několika minut nastal chaos.
4. Bosna: Dne 3. března 1992 získala Bosna a Hercegovina nezávislost na Jugoslávii, což vedlo ke složité válce poháněné etnickým napětím a k bojům na mnoha frontách.
5. Kašmír: Podíváme se na složitou historii neustále se stupňujícího konfliktu mezi Indií a Pákistánem v Kašmíru, od hrůz rozdělení až po rostoucí napětí v roce 2019.
6. Laos: Dlouho se utajovalo, že se Američané angažovali v 50. letech v Laosu, ale příběh jejich úsilí o odstranění komunistů, vedeného CIA, je zničující. (History Channel)

(více)

Galerie (10)

Reklama

Reklama