Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná slow burn hororová série, která začne opatrným zkoumáním tajuplných videopásek a jemnými náznaky jakéhosi kosmického zla, které si hledá cesty do naší dimenze, a skončí jako poměrně rozmáchlá hororová sci-fi / fantasy, v níž už se nadpřirozenými prvky nešetří. Víc se mi každopádně líbila první půlka (nebo možná první dvě třetiny), která stylem a náladou odpovídá tvorbě režijní indie dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří jsou mimochodem podepsaní pod třetí a čtvrtou epizodou. V závěru už se tam s těmi nadpřirozenými prvky operuje imho dost divoce (tichá, nenápadná hrůza je pryč) a ztrácí se tak velká část děsivosti a zejména uvěřitelnosti (i co do konání postav). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Více než kdykoliv jindy zde platí, že méně je někdy skutečně více. Vlastně to má velmi sympatickou expozici ve found footage stylu a to postupné rozkrývání hlavních motivů je minimálně do třetího dílu dost fajn. Bohužel ve druhé polovině se celá série přepne do sektářského a metafyzického módu, přičemž původní tajuplná thrillerová atmosféra je v podstatě tatam. Poslední díl má hodně zajímavou premisu, ale nakonec vyzní v podstatě do prázdna. Promarněný potenciál v kombinaci s přílišným žánrovým rozkročením pak řadí tuhle sérii do velmi slabého průměru. 2.5* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Archive 81 rozdelí publikum na dve skupiny. Tých, čo majú minimálne skúsenosti s filmami/seriálmi tohto typu námetu, u ktorých pôjde o 4-5* zážitky. A druhou skupinou budú tí, čo majú už nakukané, pre ktorých pôjde o zaujímavo/atraktívne pôsobiaci, ale vlastne neodvážny 3* zlepenec. Ďalej čítať až po pozretí 1. série. Spoilery: Začína to správne. Jemné načrtnutie viacerých postáv, nahodených veľa otázok a zaujímavá zápletka. Následné odkrývanie nejasných súvislostí, neustále pribúdajú ďalšie postavy a postupné zorientovanie sa v tajnostiach. Sprostredkovanie nových informácií je robené fajn spôsobom (sledovanie videokaziet, ktoré sa plynulo prehupne do minulosti v reálnom čase). Len teda dosť často sa niektoré veci dejú zbytočne opakovane (hlavná hrdinka má o niekoho starosť, skúsi tej postave poradiť, pomôcť, nevyjde to, v ďalšom diely to skúsi znova/rovnako, a potom znova/rovnako, bez nejakého zásadného dejového posunu). Vo výsledku mi celý ten proces objavovania dosť pripomínal film Telefon (2020). No a vyústenie prvej série zasa hádže dojmy inšpirácie seriálom Hranice nemožného. Určite prevládajú pozitívne dojmy. Problémom je, že v aktuálnej zlatej seriálovej ére, ide o síce  zaujímavý, ale ničím výnimočný seriál. Chcelo to viac odvahy. A úprimne sklamalo ma, že z toho chcú vytrieskať ďalšiu sériu. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od seriálu nic moc nečekala, tak jsem dostala celkem slušnou podívanou. Tuplem, když teď stojí hororové věci za nic. Snímek má celou dobu skvělou hororovou atmosféru a pár lekaček. Místy mi dost připomínal Kruh i se tam tak jeden díl série jmenuje. Konec zajímavý, jsem zvědavá, co přinese druhá série. Doporučuji. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama