Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Šílená sekta, tajemný dům, duchařské seance, devadesátky, dvacátá léta, ztracený snuff film, démoni, čarodějnice, tajemný korporát, záhadné požáry ... ani jsem se nestačil divit, co všechno se do těch osmi dílů vešlo, aniž by se z toho stal nesouvislý mišmaš. Prakticky nešlo se od toho odtrhnout. Atmosféra opravdu výborná. Cítil jsem v tom decentní vlivy Rosemary, Stranger Things i Twin Peaks. ____ Prvních sedm dílů byla pecka, závěr toho posledního to celé trochu zazdil. I tak ale je Archiv 81 pro mě výjimečný seriál. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Horor, z kterého doslova hučí v hlavě. Cool sound design od znělky až po samotný “The Visser Ritual”. Pokaždé, když dojde na broukání není z toho dobře po těle. Odkrývání příběhu pomocí restaurování série kazet si už Netflix ozkoušel na 13 Reasons Why a i v tomhle případě se z archivu těžko odchází. V úvodu se to tváří jako Candyman. Zkoumání bytového komplexu a tamních obyvatel v New Yorku přináší celou řadu bizarních událostí. Dojde i na epizodu vystřiženou jak ze Záhadného sídla Bly. A trochu víc se tu sází na podobný koncept jako ve Stranger Things, takže to vyústění je celkem ploché. Uvidíme, jak dlouho bude tohle citování sebe sama Netflixu procházet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to moc utahané, hrané na efekt a kupodivu i málo děsivé. Musím ale uznat, že mě to v první polovině docela chytlo, protože seriál si udržuje napínavost a jeho mytologie říznutá Lovecraftem má hodně do sebe. Škoda jen že se toho vcelku nic moc neděje, a i to co se děje, nedává smysl. Postavy se chovají jako idioti, o vodítka zakopávají místo toho aby je systematicky hledaly, a domácí videa jsou vcelku krotká. Dina Shiabi se mi ze začátku moc nepozdávala, ale rychle si mě získala, Mamoudou Athie se mi naopak pozdával na začátku, a pak mě postupně víc a víc štval jeho omezený herecký rejstřík. Asi není překvapení, že Netflix seriál ukončil po první řadě. Tohle nikam nevedlo. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama