Strážní věž

Drama / Thriller

Kanada, 2001, 97 min

George Mihalka

• KatushkaK

Asi jeden z nejhorších thrillerů (pokud se tomu tak dá říkat) jaké jsem kdy viděla. Člověk už dopředu ví, jak to dopadne, oproti jiným filmům se ale tento liší tím, že vás tu nic nenutí si ověřit, jestli vaše tušení bylo správné. Nepříliš zajímavý hlavní hrdina v podání Toma Berengera vás nezaujme, i když by vás podle textu distributora měl okouzlit jeho šarm, mladík Mike je tu asi jen proto, aby mu hlavní hrdina mohl vyprávět o svém dětství a snažit se ho napravit. Hudba asi měla podtrhovat dojem samoty, přírody a bůh ví čeho ještě, podle mě působila ale spíš rušivě, ke konci už mi vyloženě vadila. Dodala bych snad jen, že s jiným hereckým obsazením, scénářem a režisérem by to mohlo být tak o tři hvězdy lepší.(20.8.2008)

• Rhed

Slabý příběh zasazený v nádherném prostředí. Škoda totálně předvídatelného vývoje a trapného konce.(26.4.2009)

Ale jó! Běžte do toho filmu.. žádnej strach, dá se na to koukat. A jakej předvídatelnej konec? Ani náhodou! ;) Četař Berenger nám sice trochu přibral, ale časem jsem si na to zvykl, a chlapák s ostře řezanými rty dokázal, že mu to hraje náramě. Sympatická kanaďanka Rachel se umí navíc hezky uchechtnout hlubokým hlasem, a to já rád .. ;) přídomek thriller tomuto filmu sluší ... *****(25.8.2009)

• Guzo

Úplně si dovedu představit Jacka Nicholsona v roli hlavního záporáka, který by vrhal vražedné pohledy stejně jako v The Shining. Pak bych film hodnotil o hodně lépe. Takhle šlo prostě čistě jenom o průměrný thriller bez jakéhokoli zvratu a s nic moc koncem. Ovšem vyloženě špatný film to určitě není, akorát při něm můžete usnout v půlce a stejně víte jak to dopadlo..(4.8.2008)