Reklama

Reklama

Cesta na měsíc

(festivalový název)

Obsahy(1)

Zojin hlas je uložen do láhve. Ve vzduchu se tetelí cosi nadpozemského a zároveň mechanického. Farid by rád sestrojil zařízení, jež mu umožní tento neviditelný pohyb zaznamenat. Skutečnost se rozpadá na kousíčky, hlasy z minulosti i z budoucnosti se začínají zhmotňovat. Zoja se vydává na cestu na Měsíc. Elektrizující snímek, zrozený ze zářivých vln, jež se proženou vzduchem s intenzitou bouře. Šajannejadův debut vznikl v nezávislém filmařském uskupení Kamja Film. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

david141474 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2023) Když nad tím tak přemýšlím, tak mě napadá, že to bylo tak 50x50, co se týče kvality filmu. Před projekcí filmu přijela celá delegace, takže herec, herečka, režisér a koproducent, takže mě ten zajímal ještě víc. V první scéně se celý kino málem posralo smíchy, při scéně s vajcama. První třetina je ta nejslabší, řeší se tady takový kraviny, střih je nepřehlednej a děj je taky slabej. Ve druhý třetině se řeší to samý, ale s kamarády, no a je tu pár scén se sousedem a policajtem. Linka s policajtem nebyla vůbec dotáhnutá do konce a to mě na filmu sere nejvíc. No a finální třetina je taky slabá, protože hlavní hrdina/postava se chce stát ženou nebo tak něco, alespoň tohle jsem z toho vyvodil. No a finální scéna úspěšně uzavírá celý film, kdy přijde to neštěstí o kterým celý film mluvili. Film je natáčen na nějakou příruční kamerku a děj se odehrává převážně v jednom bytě, takže tady nějaká ta originalita byla. 6,5/10 Tu originalitu oceňuju. (Drahomíra - 3.7.2023) ()

Yuri69 odpad!

všechny recenze uživatele

Nic. Není tam nic čeho se chytit. To nic nevylepší agresivně zmatený střih doplněný všudypřítomným blikáním všeho možného. Chtěl jsem festivalový mindfuck, ale dostal jsem nic. ()

Reklama

podsolnuska 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné zvuky, nepříjemná světla, spoustu řvaní, nepřehledná kamera… Celou dobu mě z toho bolela hlava. Příběh jsem nepochopila. Možná má potenciál; ale když ta formální stránka je tak nesnesitelná, tak tomu filmu nemůžu ani dát druhou šanci, protože by mi asi vybouchla hlava. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama