Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janek (Zbigniew Cybulski) je mladý, temperamentní námořník obchodní flotily. Jednoho dne se ve Štětínském přístavu setkává s vojákem Leonem (Zdzisław Maklakiewicz). Náhodné setkání prodlouží liják, který muže donutí ukrýt se pod jednou střechou. Leon využívá příležitosti a chlubí se svými životními úspěchy – domovem, rodinou, dobrými výdělky. Janek mu nic nedluží. Vyprovokován chlubením se svého přítele vypráví čím dál barevněji, o kouzlech života na moři, které „suchozemci“ nikdy nezažijí. Život námořníka je v jeho podání nekonečnou řadou nádherných, vzrušujících dobrodružství, jako je dramatická romance s tajemnou baronkou Glorií (Teresa Tuszyńska), potyčka s gangem drogových dealerů na lodi nebo velmi riskantní pomoc při útěku z harém poskytl krásné Polce, která neuváženě vstoupila do manželství s exotickým partnerem. Když déšť ustane, muži se rozcházejí s pocitem tiché lítosti nad svým osudem – Janek pro nedostatek rodinného života a Leon pro jeho monotónní život bez fantazie. (sator)

(více)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Janek (Zbigniew Cybulski) je mladý, temperamentní námořník obchodní flotily. Jednoho dne se ve Štětínském přístavu setkává s vojákem Leonem (Zdzisław Maklakiewicz). Náhodné setkání prodlouží  liják, který muže donutí ukrýt se pod jednou střechou. Leon využívá příležitosti a chlubí se svými životními úspěchy – domovem, rodinou, dobrými výdělky. Janek mu nic nedluží. Vyprovokován chlubením se svého přítele, vypráví, čím dál barevněji, o kouzlech života na moři, které „suchozemci“ nikdy nezažijí. Život námořníka je v jeho podání nekonečnou řadou nádherných, vzrušujících dobrodružství, jako je dramatická romance s tajemnou baronkou Glorií, potyčka s gangem drogových dealerů na lodi nebo velmi riskantní pomoc při útěku z harém poskytl krásné Polce, která neuváženě vstoupila do manželství s exotickým partnerem. Když déšť ustane, muži se rozcházejí s pocitem tiché lítosti nad svým osudem - Janek pro nedostatek rodinného života a Leon pro jeho monotónní život bez fantazie. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Námořník Janek náhodou potká po letech v přístavu svého přítele z vojny a oba se schovají před slejvákem pod malým přístřeškem. Začnou sebe i okolí trumfovat barvitými životními příhodami a bujnou fantazií... Příjemně ujetá polská oddychovka a sympaťák Cybulski bez svých pověstných brýlí. ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních, ne-li poslední film vůbec se Zbignewem Cybulskim v titulní roli před jeho tragickým skonem. Jedná se o komedii uváděnou u nás pod názvem asi Plnou parou vpřed. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry se točily v Polsku (Gdyně, Štětínský záliv, Štětín), Casablance v Maroku, na Kanárských ostrovech a v Dakaru v Senegalu. (sator)

Reklama

Reklama