Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Placide býva v karavane, chová sliepky a predajom vtákov, vtáčích búdok a iných harabúrd sa vlastne aj živí. Jedného dňa sa nešťastnou náhodou ocitne na reklamnom plagáte, čo náhle odštartuje jeho novú kariéru. Za drastickou zmenou v jeho živote stojí hlavne šarmantné dievča z reklamnej agentúry, s ktorým túži splodiť potomka, lebo to prisľúbil svojmu otcovi na smrteľnej posteli. (suchtos)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Koko Flanel byl zábavnou komedií, které bych možná i přes slabší místa v první třetině dal 4 hvězdičky, jenže „ideologicky“ se s tvůrci dost rozcházím. SPOILERY! Placide je svérázný lidový muž žijící tuláckým způsobem, kterému náhoda změní život, stane se z něj posléze mediální osobnost a tahoun vydělávající podniku obrovské peníze... a tenhle muž, aniž by si to sám uvědomil, je takto zneužíván lidmi pro reklamní kampaň... a místo toho, aby film jasně poukázal na kritický nadhled, naopak Placida alias Koko Flanela naplno promění v celebritu, která je však celebritou nikoliv pro nějaký výjimečný talent, ale pouze díky mediální propagaci, trochu odlišné povaze a díky tomu, že se neustále objevuje na titulních stránkách časopisů, v televizi i vlastním bizarním galavečeru... no a tenhle vrchol slávy s dalším úspěchem má zde tvořit happy end, s čímž se neumím ztotožnit vzhledem k tomu, jak vnímám, kolik takových pochybných celebrit bez talentu se jen díky mediální propagaci producíruje v šoubyznysu i dnes. KONEC SPOILERŮ Tohle si však určitě nemyslím o belgickém komiku Urbanusovi, u nějž vnímám osobitý projev a komický um, podmanivé charisma a většinou i nákažlivý úsměv. I jako spoluscenárista filmu si vystřihl pro sebe nejednu zdařilou komickou scénu (ze samostatně natáčených skečů bych vyzdvihl ten restaurační... super byl i zpěv v hořícím karavanu). Rád jsem si Urbanuse po čase připomněl a stejně jako kolegu Bernhardinerovi mi přijde škoda, že víc než tři klasické celovečerní filmy v hlavní roli nenatočil (tímhle jsem si z oné trojice doplnil ten poslední zbývající a nejlepší pro mě zůstává nadále Hector z r. 1987). Slabinou jsou ovšem někteří herci ve vedlejších rolích, jednoho z mála důstojných partnerů tu Urbanus našel v Janu Decleirovi v postavě bratra-policajta Azèra. [70%] ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že by si druhý nejnavštěvovanější domácí film v belgických kinech zde zasluhoval více pozornosti. Ale co nadělám... Urbanus je výborný komik, který ve vážnějších pasážích filmu připomíná Philippeho Noireta (trochu se mu i podobá), v těch veselejších spíš Pierra Richarda. Škoda, že těch filmů nenatočil zrovna moc. K filmu samotnému se sluší říct asi tolik, že Urban(us?)ovi patří celý film, pokud je v záběru, je o zábavu postaráno. Příbeh není bůhvíjaký a ani si na nic bůhvíjakého nehraje - prostě bohatý a chudá či bohatá a chudý asi po milionté. Prodavač ptačích klecí, který žije v přívěsu, se zabouchne do materiálně zajištěné feny z reklamní agentury, která je pilně obhospodařovávaná ženáčem. Nic nového pod sluncem, přesto diváka dokáže dobře zabavit a některé scény (hořící bouda s prozpěvujícím Placidem) jsou ozvláště smíchoplodné. A pokud by vás film i přesto nebavil, počkejte si na m)odní přehlídku, ta stojí opravdu za to. Jo, abych nezapomněl, Bea Van Der Maet je fena k pohledání. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií vol. 2// 85% ()

Reklama

Reklama