Reklama

Reklama

Tajný život majáků

(seriál)
  • Velká Británie Secret Life of the Lighthouse
Velká Británie, 2021, 9x43 min

Hrají:

Rob Bell (průvodce)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Inženýr Rob Bell zkoumá skutečný stavitelský zázrak – skalní majáky. Budovy vztyčené na zrádných skalách uprostřed moře, které dodnes plní svou nesmírně důležitou funkci... Posviťte si na nejkrásnější, nejzajímavější a nejúžasnější majáky dějin. Stejnojmenný třídílný seriál odhaluje Tajný život majáků nejen ve Velké Británii, ale i na druhé straně za oceánem v americkém Bostonu. Společně nahlédneme za zavřené dveře a odhalíme, co se ukrývá v nitru těchto tajuplných staveb. Cestou se seznámíme s místními rybáři i strážci majáků a vyslechneme si jejich příběhy o ztroskotaných lodích, odvrácených katastrofách a zachráněných životech. Každá epizoda se zaměřuje na jeden ikonický maják a překážky, které bylo během jeho stavby nutné překonat. Inženýři, spisovatelé a historici podrobně přibližují důmyslné inovační a technické postupy, díky kterým stojí majáky na pobřeží na špičce vědeckého pokroku. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Když plujete dlouho na moři, první co uvidíte je světélko majáku. Z první série jsem shlédl druhý díl na televizi Prima Zoom, který popisuje stavbu majáku u pobřeží Skotska na skalním výběžku během odlivů na počátku 19. století. Nebylo řečeno kdo stavbu financoval. A tři díly o majácích Fastnet rock,  Smalls na skalnatém pobřeží Irska a Longstonejež rozebírá příběh záchrany ztroskotaných námořníků na útesu pracovníkem majáku a jeho 22 letou dcerou. .Z druhé série maják Volf rock stojící na vulkanické vyvřelině. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jako každý pořad s Robem :excelentní. Sledovala jsem jeho Zaniklé železnice.Kdy se prodíral i houštinami aby ukázal kousek kolejnice a její příběh z doby slávy.... Stejně jako tento pořad o majácích. Kdy popisuje techniku staveb (sám je,pokud si dobře pamatuji ,vystudovaný stavební inženýr). Při stavbě Bell rocku popisuje stavbu majáku z toku 1811-1814 ..fascinovalo mě jak se muselo pracovat a stíhat za odlivu.A neumím si představit ,že by v dnešní době lepidel a pěn něco tak dlouho vydrželo .Kdy za přílivu se stavba potopila pět metrů pod hladinu.Dělníci měli na všechno pár hodin. Hlavně tedy základy muselo být nesmírně naročné postavit je. Kdy projektant musel používat vlastní hlavu(což není na škodu v každé době) bez AI...metla lidstva.A financování??Asi teda stát ,když to sloužilo námořnictvu. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama