Reklama

Reklama

Arctic Void

Trailer 1

Obsahy(1)

V mrazivej Arktíde sa výletníci plavia mrazivými vodami, keď záhadne takmer všetci zmiznú z turistickej lode a ostanú len traja. Pre nich sa tak pobyt na lodi stáva plným strachu, paranoje a podozrievania, čo ich poznačuje mentálne aj fyzicky, až kým sa neobjaví temná pravda. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (7)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

20 lidí se plaví na lodi někde v Špicbercích něco se tam stane (nic neukážou) a zůstanou jen 3  a ti se snaží přežít. Pokud čekáte něco zajímavého zklamu Vás  ve  většině filmu chodí po vylidněných místech a kecají herci jsou taky příšerní o dialozích škoda mluvit jeden tam umírá  řeší , že něco postavili asi Amiši (Jak by to asi udělali a proč by tam byli? To je jak říct, že pyramidy v Egyptě postavily husité). Jediná zajímavá scéna je jak mrož zabíjí své mladé jinak nic ještě je tam pták bez očí, ale to nedává smysl ani .  Pointa filmu je jaká, že jednoho zastřelí a druhý  tam zkysne nebo ho zastřelí taky asi?  20 procent za důvod proč  se to děje ztráta času. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pustina ledová, zábava jalová.“ V Bermudském trojúhelníku se beze stopy ztrácí lodě, v záhadném Pomohelníku mizí hodnocení i komentáře a ve Špicberském kosočtverci zmizela zábava a napětí. LODNÍ OKÉNKO: [][] Co zaujalo? Ϡ Že přerostlý viking ví, jak chutná lidské maso. Ϡ Jak na lodi všichni zmizeli než bys řekl mrož a zbylí tři mamlasové pak na liduprázdnou palubu čuměli jak eskymák do prázdné ledničky. Ϡ Olezlý lední medvěd, pokrytý stařeckými skvrnami. Vztyčí se kodiak na zadní a bude mít tři metry? A zabručí mi? Hm, nezabručel. Jen se odpotácel za nejbližší hromadu ker, zřejmě chcípnout. [][] Nic dalšího dramatického se už ve filmu nedělo. Tři pučmidráti trestuhodně plýtvali zajímavou přírodní lokací i doslova pyramidálním ruským městem duchů, mrcasili se odnikud nikam, chlastali a místo snahy o záchranu pindali o jakýchsi osobních traumatech, zatímco znuděným divákům zbůhdarma mrzly zadky. Finále podivně uťato. „Rejžo, v kameře došel film, balíme. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď turistická loď tak jednoznačne Svalbard, to dá rozum. A keď zmizne pár cestujúcich, ono sa rozvinie v peknej scenérii dá rozvinúť na zaujímavý príbeh, kde tušíte, že príde prekvapenie, nejaké tajomstvo, od napätia možno zlepené chlpy až nad zadkom, lenže ono to prekvapenie nakoniec nie je až také vítané. Po prvé, film vlastne nemá koniec, neposkytuje uspokojivé vysvetlenie. Po druhé, s poslednou scénou sa človeku stočia panenky, že na toto som čakal? To som pretrpel film s neexistujúcim napätím pre toto? Po tretie, to najlepšie, čoho sa človek dožije je maľovaný polárny medveď a sovietska hymna na platni. Už nech si posúdi každý sám, či to stačí. ()

faraoon odpad!

všechny recenze uživatele

Amíci otestovali sonickou zbraň na dosud existující skanzen ruské hornické osady Pyramida na Špicberkách s následkem odparu návštěvníků této turistické atrakce. Odpařit by se měl však spravedlivě režisér Darren Mann za to, že nás touto dementní zbytečností připravil o hodinu a půl filmového života, který jsme mohli věnovat smysluplnější projekci. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Arktická prázdnota, jak zní v českém překladu název tohoto nízkorozpočtového nezávislého snímku, je v rámci prostředí a atmosféry doslovná. Oblast v norských horách coby pozůstatek ze sovětské éry a nikde ani noha. Kapánek to připomíná podobné etudy z oblasti Černobylu. V tomto filmu jde však o zcela něco jiného. Dějová linka je ale známá a poměrně jednoduchá. Prostě nějací výletníci plují norských vodách a kochají se daném prostředí, když jednoho dne všichni zmizí. Zůstanou pouze tři chlapíci a později se samozřejmě dozvíme proč. Každopádně hned na začátku se projevuje prostřednictvím podivností na zvířatech mysteriózní atmosféra. Existenční krize, paranoia, šílenství, klaustrofobie. Jeden z nich náhle onemocní a nikdo neví proč. Zavládne pocit zmatení a naprosté beznaděje. Jsou tři sami v nějakém postsovětské městečku a snaží se řešit co dál. Příběh je hodně minimalistický, ale co také v takovém prostředí vymýšlet za zbytečnosti. A tak je snaha udržovat napětí, což se vcelku jí daří. I když, tedy především prostředním soundtracku. Krásné scenérie norských zasněžených hor ale z toho dělají vizuální zážitek. Námět vyznívá jako takový pozůstatek z dob studené války, který se obzvlášť v padesátých letech hodně používal v nízkorozpočtových produkcích. Tady je výprava kouzelná a dodává vše na věrném efektu. Snímek je tedy poměrně skromný, ale atmosféricky je xenofobie vygradovaná do maxima. Režisérovi Darrenu Mannovi se z minima podařilo udělat hodně, a to naprosto bez vizuálních efektů. Pokud pomineme kratinké CGI scény se zvířaty. Je to film, který ukazuje, že i nezávislý nízkorozpočtový film i v oblasti hororového žánru má své kouzlo a tím i své nezastupitelné místo. ()

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte krátka scéna. (ad0lph)
  • Film bol natočený za 16 dní na Svalbarde v Nórsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama