Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sídliště na periferii Kolína nad Rýnem obhospodařuje gang srbských obchodníků s drogami bratří Miloše a Iva Savičových, které se Semir a Vicky už dlouho marně snaží usvědčit. Savičové oficiálně dovážejí ovoce a zeleninu, v dodávkách ale pašují kokain. V jednom z bytů na sídlišti mají centrálu, drogy tam šíří a místní obyvatelé už ztratili důvěru v policii, která proti Savičovým nedokáže zasáhnout. Poté, co malá Abbie upadla do kómatu, když snědla prášek ze sáčku nalezeného na dětském hřišti, rozhodnou se obyvatelé vzít spravedlnost do svých rukou. Strýček malé Abbie Tobias Cramm postřelí Iva Saviče. Ten se octne ve stejné nemocnici jako Abbie. Tobias se tam vrací, aby svůj čin dokonal – pokusí se bezmocného gangstera na lůžku udusit polštářem... (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další super díl, který byl zatraceně drsný a dobrý... Jde vidět, že si to pořádně užívají a vychutnávají tuto sérii... No po těch letech si to zaslouží... No musím uznat, že ten konec byl zatraceně divoký a překvapivě natočen... No snad to dopadne tak jak má a "poslední" díl snad bude důstojný... I když tajně doufám, že Kobra přece jen bude pokračovat 🥰🥰🥰 ()

bicekz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, opět to není nejlepší film (ani díl) a vůbec se nedá porovnávat s pilotními filmy, které byly skoro ke všem sériím. A už vůbec se nevyrovná nejlepším dílům za doby Toma Kranicha. Ale zřejmě se musíme smířit s tím, že Kobra je už prostě jiná. Přesto tento díl nehodnotím vůbec špatně - nápad boje s domobranou a drogovými dealery v jejich čtvrti je něco nového a poměrně se povedlo i zpracování. Stejně by se to dalo ještě vypilovat. Chybí mi tam ty pořádné automobilové akce, jak dřív byly - jednak jich bylo více a hlavně se sešrotovalo i více aut. Ale chápu, že se šetří, kde může... Líbí se mi, že je Kobra zaměřená více i na život okolo případu - tzn. soukromý život policistů. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty jo, ale že tvůrci dokážou ještě napnout svoje scénáristické svaly k takovému výkonu, to bych nečekal. Dokonce tomu i těch 5* hvězd napálim, ačkoliv v porovnání s klasickými, staršími TOP díly to neobstojí, ale v rámci moderní Kobry bych se to nebál označit jako jeden z nejlepších dílů. Čistějch 5* to asi není, pač s dálniční policií tenhle díl orpavdu nemá nic společného, ale to není v rámci moderní Kobry nic výjmečného. Jinak to ale tvůrci připravili velmi pěkně. Ať už po technické stránce v rámci úvodní honičky, ale pak dokonce v rámci děje. Sociální přesah, dvojí vrstva záporáků, to zas tak často v Kobře nevidíme. Plus hodně nečekaný zvrat v půlce dílu, kdy si divák říká, joooo, jasně, tenhle motiv pomsty za újmu v rodině známe, to jsme viděli v Kobře milionkrát, ale tady se to vyvrbí úplně jinak...Po delší době tak příjde reálný strach o postavy, který vrcholí dost nečekaným zvratem v samotném závěru. A jako bonus, je dokonce vysvětlen i odchod Hartmuta, to jsem popravdě ani nečekal, že se ho někdy dočkám. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo, líbilo. Velmi pěkný současný díl. Semir co rána, to mrtvej, tentokrát srbská mafie a dealeři drog na sídlišti, které vypadá tak nějak jako třeba Lískovec v Brně. A taky Semir bude děda, ale ještě před tím se to dost zkomplikuje, protože cestou do porodnice má dcera Dana a Ben vážnou nehodu. Tak uvidíme příště, jak to dopadne. A taky je tu krátká zmínka na Hartmuta, což byl zrzavý forensní technik a expert snad na všechno, tak prý si založil strart up a už nic nedělá. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama