Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film začíná zcela debilním skokem (který ani ve flashbacích není pořádně vysvětlen) a končí ještě debilněji. Prakticky za celý film se nedozvíme, kdo je “nepřítel” a co je příčinou války. Pokud nechtěl scénář vysloveně ukázat na nějaký národ (který zaútočil ze severu), stačilo použit frází “občanská válka“ a dušička by měla pokoj. Prostředek filmu funguje bezvadně. Jak dějově, tak atmosférou. Kdyby si film odpustil poslední půlhodinu, šlo by to snad i o hvězdičku víc. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Atmosféra postapokalyptického sveta bola dokonalá. Beznádej, strach a zúfalstvo - tieto pocity boli všadeprítomné a film ich dokázal prenášať na diváka. Putovanie hlavných hrdinov síce malo hluché miesta, ale aj dostatok akčných scén. Problém však nastal v závere. Niekde som čítal, že ak by film ukončili v scéne, kde sa objavujú jazdci na koňoch, film by vyznel podstatne lepšie. Úplne s týmto tvrdením súhlasím, keďže to čo nasledovalo sa nedá označiť inak ako scenáristický guláš. Snaha o nejaké vyššie posolstvo vyšumela do prázdna. Tvorcovia sa mohli radšej venovať dôvodom konfliktu. 60% Netflix ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vítejte v blízké budoucnosti. Švédsko čelí invazi nepojmenovaného Nepřítele. Obranné síly utrpěly strašidelné ztráty a porážka je téměř neodvratná. Nastává čas hrdinů. Na přelomu osmdesátek a devadesátek by podobný úkol dostal Sly nebo Arnie. Bylo by to pitomé, ale bylo by to našlapané akcí a celkově fajn. Ve třetím desetiletí pořád ještě relativně nového tisíciletí dostala tuhle práci Noomi Rapace. Pořád je to pitomé, ale zdaleka to není fajn. Atmosféra se dostavila jen v jedné jediné scéně - ano, je to ta "s jezerem". Události na Ukrajině můžou zápletce dodat alespoň nějaký šmrnc, ale ani s tímto dopingem z toho zábavný, natož napínavý film nebude. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Nomii bola vlastne pekná v jednom filme - v "Nijakom"! A už sa niekto z vás korčuloval na zamrznutých morských 5 metrových vlnách?... Áno, je to horor sledovať! Pozitívum je, že Noomi ide film od filmu k strašidelnejšej frizúre - tak sa možno niekedy dočkáme ozaj scary remaku Exorzistu... Toto bolo sledovať trest Boží s odpychnutým rittbergerom a salchovom dokopy! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vzhledem k válce na Ukrajině se na to dá koukat i na jako docela syrový pohled do blízké budoucnosti, jenže od válečného pnutí a několika nádherných záběrů na noční bruslaře na zamrzlém jezeře se rychle přejde k béčkovému vyústění do ztracena, které z Kraba bohužel dělá spíš další film s nevyužitým potenciálem než solidní přídavek do žánru, který bude brzo opět populární. 6/10 ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama