Reklama

Reklama

Slavná alba: Soul II Soul: Club Classic's Vol. One

(TV film)
  • Velká Británie Classic Albums: Soul II Soul: Club Classics Vol. 1
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2021, 47 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Pozoruhodná cesta londýnské kultovní kapely z hudebního undergroundu až na vrchol hitparády... Jen málokdy první album vystřelí interpreta ke světové slávě, tak jak se to povedlo londýnskému uskupení Soul II Soul s jejich počinem "Club Classics Vol. One". Album z roku 1989 se dostalo na vrchol hitparád ve Velké Británii i v USA, kde vyšlo pod názvem "Keep on Movin'". Deska obsahovala debutový hit "Fairplay" a úspěšné singly, které kapelu vynesly k nečekané celosvětové slávě: "Jazzie's Groove", "Keep on Movin'" a hlavně hit "Back to Life". Dokument mapuje pozoruhodný příběh kapely, která se díky svým prvním pokusům o psaní písní prosadila po celém světě. Jde o velmi osobní příběh kolektivu, který navzdory nepřízni osudu a na pozadí thatcherovské Británie dokázal to, co nikdo jiný před nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudba priserna, ale dokument zpocatku zivy a barvity, plny energie, ale pak začal být monotónní jako tento hudební žánr.Ke shlednuti v archivu Ceske televize. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Bob Marley a jeho dredy jsou zpět. Aha tak ne, to jsou Soul ll Soul. O Soul II Soul už nám říkal učitel Prchal na základce v hudebce někdy tak v roce 1989-1990, ale k tomuhle albu jsem se dostal až později. Teď jak na to koukám, tak vlastně nevím, čím by mělo být tak výjimečné. Snad jen, že do té doby nikdo tam mohutně nejel v dredech. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama