Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Završení skvělé komediálně-akční trilogie Police Story se nese v duchu multikulturalismu a ze všech tří dílů je rozhodně nejchytřejší (a nejakčnější). Oblíbená postava superpoldy Chia Chua se tentokrát promění v doslova "interasijského" vyslance míru a spravedlnosti, neboť je v rámci mezinárodního případu nucen spolupracovat s čínskou policií, zejména tedy se speciálně vyškolenou soudružkou v podání "beautiful but lethal" Michelle Yeoh a procestovat s ní podstatnou část východní Asie. Tato kooperace tak jistým způsobem předznamenává pozdější předání HK pod čínská křídla, což je ostatně trefně okomentováno v nádherně fyzickém a bravurním závěru filmu... ;) Z Hong Kongu, který pochopitelně neřekl poslední slovo, se dění rychle přesouvá do Čínské lidové republiky, kterážto vakace se skrze jemné postrky a postoje hrdinů stane příležitostí pro konfrontaci kultury "pozápadnělého" Hong Kongu s kulturou komunistickou na satirické (konzumace zvířat, policejní praktiky), ale i komické úrovni (Coca-Cola, zvířecí kung fu pózy). Později se dění přesune ještě na malajsko-kambodžské hranice, kde se odehraje nádherně výbušná akční scéna v rambovském duchu a nakonec přijde samotná Malajsie, přičemž snad nemusím připomínat, že stejně jako při návštěvě Číny je malajský úsek prošpikován mnoha skrytými kulturně/politickými narážkami. A další úroveň kulturní liberalizace je nastavena ještě makrodetailem, který se hadovitě proplétá akčními scénami - jak je v HK dobrým dobrým zvykem, jejich koncepce i vzhled frekventovaně skládá nezastíraný hold známým hollywoodských trhákům (minimálně v angažovanosti kaskadérů své mentory převyšují). Toliko k nejdůležitějšímu z mých vágních postřehů, které se otírají o interpretaci obsahu. Samo sebou, trojka PS má i nepřehlédnutelné klady po stránce formální (mistrovské tempo, rytmus střihu, načasování scén, režii obecně), ale ve své podstatě jsou tyto dílčí aspekty "pouze" utvrzením pozitiv z předchozích dílů a nepovažuji je proto za nutné dále pitvat. Kdybych měl své dojmy shrnou do jedné věty, zněla by, velmi zhruba, takto: Ani v nejmenším jsem nečekal, že to bude tak super! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Výbušná jízda z pozápadnělého (a západně flákačského) Hong Kongu přes tradiční (a komunisticky disciplinovanou) Čínu a nebezpečnou (a komunisticky krutou Kambodžu) až do (rovněž pozápadnělé) muslimské Malajzie se povedla natolik, že bych se ji nebál označit za jeden z nejlepších akčních filmů vůbec. Na rozdíl od svých předchůdců trojka zahazuje kulturní bariéry a hodně se blíží klasické (osmdesátkové) hollywoodské škole, avšak nejde o žádnou chabou nápodobu - naopak se důmyslností akčních scén, rytmikou, choreografií i režisérskými nápady může hrdě postavit vedle toho nejlepšího, co v rámci žánru Američané kdy natočili a kaskadérskými kousky definuje úplně nový, téměř nedostižitelný level. Tleskám! ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celej film mě nehorázně bavilo sledovat a doufat, že tajnýho Jackieho ty grázlové neodhalej a že měl v tom filmu několikrát na mále. Soubojů bylo tak akorát, příběh mě bavil až do konce (SPOIL: pak když se Jackie odhalil, tak to trošku zmirnilo napětí, ale to už bylo ke konci takže alright) Smekal jsem a taky mi dost tlouklo srdce, když vysel na žebříku z toho vrtulniku to bylo fakt neuvěřitelný... když vim že si tohle Jackie dělal všechno sám a né kaskadéři, je to o to víc libovější prostě.. Bomba třetí díl. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Zakončení trilogie je doslova famózní. Vtipy jsou vtipné, akce je vymazlená a kaskadérské kousky neuvěřitelné. Jackie Chan ve své vrcholné formě a skvělá MIchelle Yeoh. Tomuhle filmu patří pět hvězdiček a přes to nejede vlak....jen by mě zajímalo jak by vypadal film kdyby se místo Michelle Yeoh k filmu připojil Jet Li. To by nejspíš pět hvězd nestačilo ale to je bohužel jen fantazie ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve trojce si Jackie jako Kevin udělá výlet do komunistické Číny, kde dostane rovnocennou parťačku v podání skvělé Michelle Yeoh, která Jackieho docela zastiňuje. Samozřejmě nechybí nikdo z původního obsazení (Maggie Cheung jako Kevinova snoubenka May, Bill Tung jako Kevinův nadřízený strýček) a po pomalejším rozjezdu (tentokrát chybí nějaká úvodní akce nebo aspoň sestřih předchozího dílu) člověka čeká tradiční nálož bojového chaosu a žlutého humoru a velké finále zpátky v Hongkongu s helikoptérou a vlakem (s ozvuky Jackieho oblíbeného Friga na mašině). ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Pvní honkongský film Jackie Chana se synchronizovaným zvukem (zvuk se nahrává přímo při natáčení filmu). (Rominator)
  • Honkongský sestřih filmu má 95 minut, španělská a americká DVD verze pak jen 87 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama