Reklama

Reklama

Pojízdná kantýna

  • Hongkong Kuai can che (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sammo Hung Kam bo dokazal, ze je aj rezisersky talent, hoci mne osobne stacilo uz to, co stvara so svojou vahou v kung fu masakroch. Masakroch ako z dobreho uhla pohladu. Klasicka hongkongska zapletka o mafii nesmie chybat, hoci pred kamerou pana Hung Kam Bo zatiénil samotny Jackie Chan. Oplati sa prejst nejako prvu polovicu, druha odsypa brutalne, to uz je ciry masaker : 100 % ()

Comida 

všechny recenze uživatele

V dobrém smyslu praštěně zábavná akční komedie. Je tedy pravda že soubojů během celého filmu tu zas tolik není. Proč? Protože vše si snímek šetří na grandiózní finále na zámku. Do té doby ale na těch pár bitek dojde. Nicméně děj doplňují dialogy a vtipné situace, u kterých jsem se doopravdy smál. Povinnost pro každého fanouška komedií s Jackiem Chanem a bojového umění. 9/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá ale povedená "Chanovka", kde své síly opět spojil se Sammo Hungem. Chvíli trvá než začne pořádná akce a ze začátku se spíše jedná o komedii ale jakmile to přijde je se na co koukat. Spousta bitek a parádních kaskadérských kousků přesně jak to máme u Jackieho rádi. A dokonce i příběh je docela zajímavý. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud od Wheels on Meals čekáte Jackieho trademarkovou non stop akční taškařici pak se připravte na náraz. Pár bitek sice během filmu najdete, ale jsou krátké a ne tak výživné. Jako by se vás Jackie snažil trochu vyhladovět před závěrečným chodem. A ten je dostatečně sytý. Zde Jackie, Yuen Biao a Sammo Hung dostanou přiděleného protivníka. A Jackie se má vypořádat s Bennym Urqidezem. Fenomenální. Bitka má sice něco kolem pěti minut, ale každá vteřina je parádní. Je vidět, že oba ví co dělají. Kdyby ta bitka měla 20 minut, tak bych se nezlobil. To je také má výhrada k závěrečné akci. Yuen a Sammo v ní nedostanou moc šance se předvést. Jejich příspěvky jsou neuspokojivě krátké. Kdyby dostali více prostoru a celý závěr měl alespoň těch 20 minut, tak hodnotím výše a finále bych si pouštěl každý večer před spaním. Zbytek filmu je standartní hongkongská komediální taškařice s jednou ne příš dobře natočenou automobilovou honičkou točící se kolem jednoho dědictví. Film se po většinu stopáže tváří spíše jako komedie s několika dobrými komediálními momenty. Celkově ale promarněná šance stvořit akční legendu, ale díky bohu za tu jednu fenomenální bitku, která se v přehledem řadí do topky Jackieho bitek. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pitomoučký příběh o dvou kamarádech a jednom soukromém detektivovi, kteří musí ochránit krásnou dívku před zabijáky. Celé se to odehrává v Barceloně (pohlednicové záběry jsou všudypřítomné, hrdinové se motají dokola kolem těch nejvýznamnějších pamětihodností, osvěžující je z tohoto hlediska snad jen jedna scéna odehrávající se nahoře na rozestavěné Sagradě familia), a jak už to u některých Jackieho filmů bývá, nejlepší ze všeho je závěrečná bitka. To co je pře ní tentokrát není ani vtipné, ani potrhlé, je to jednoduše nudné (podobný pocit jsem měl z první Božské relikvie). Závěrečný souboj však mnohé vynahradí. Není příliš legrační, je míněn spíš vážně. Co se vztahu bojujících týče, Jackiemu se podařilo něco velmi podobného jako Bruce Leemu s Norrisem v Cestě draka. Vnímáme úctu, kterou k sobě ti dva mají, takže se nakonec ani nemusí zabít, jeden prostě ustoupí. Je to hezké. Ale na doporučení tohoto filmu to nestačí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli pověře se film jmenuje Wheels on Meals a ne "Meals on Wheels". Golden Harvest produkovala dva filmy, jejichž názvy začínaly na písmeno M (Megaforce a Menage a Trois), oba ale byly spíše propadáky. Proto přehodnotili název, aby ten samý problém nepostihl i tento film. (SG-1)
  • Sammo Hung Kam-bo se rozhodl natočit film ve Španělsku, protože v domácím Hong Kongu by na sebe hlavní herci na ulicích kvůli své slávě strhávali příliš pozornosti okolí. Důvodem byl také fakt, že ve Španělsku bylo mnohem jednodušší dostat povolení pro natáčení ve městě. (Raztubyl)
  • Hongkongská verze se liší od evropské verze hlavním soundtrackem. To můžeme poznat v úvodu filmu a v závěrečné bitce Jackie Chan VS Benny "Jet" Urquidez. (tequilla)

Reklama

Reklama