Reklama

Reklama

Princ Charles - doma v Cornwallu

(TV film)
  • Velká Británie Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall
Velká Británie, 2019, 2x49 min

Obsahy(1)

Zámecký pán i starostlivý hospodář v holínkách aneb následník trůnu trochu jinak... Dokumentární štáb BBC dostal v roce 2018 výjimečnou příležitost: v průběhu všech čtyř ročních období sledovat prince Charlese při jeho pobytech na vévodství v Cornwallu, které britskému následníkovi trůnu nejen patří, ale hlavně ho živí. Panství a jeho hospodářské podniky přinášejí Charlesovi, jeho rodině a zejména jím spravovaným charitativním organizacím kolem dvaceti milionů liber ročně. Dokumentaristé zachytili Charlese i jeho choť Camillu tak, jak jsme je dosud neviděli. Připravte se proto například na prince v gumových holínkách, jak zahání do kurníků hejno slepic, ale i na vévodkyni Camillu, jak přijímá srdečné gratulace k narozeninám od poddaných a zároveň zaměstnanců svého manžela... Také v druhé část výjimečného dokumentu BBC budeme mít možnost nahlédnout do soukromí britského následnického páru během četných pobytů na princově cornwallském panství. To patří princům z Walesu již přes sedm století, z toho padesát let mu "šéfuje" sám Charles. A dělá to evidentně rád. Zároveň ale přemýšlí o budoucnosti, kterou pro něj, pro panství a koneckonců i pro korunu představuje jeho syn William, který se v dokumentu samozřejmě také objeví. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jeatli má opravdu princ Charles dobré srdce si netroufám odhadnout. Nevíme, kdy sám chtěl navštívit některé obchodníky a obyčejné lidi a podat jim ruce, a kdy tam byl nahnán svými nohsledy kvůli natáčení. Nicméně vedle krásné britské krajiny, drsné, ale zelené, spatřujeme i následníka trůnu starajícího se o své farmářské poddané. A tady dostává mýtus o dobrosrdečnosti vládnoucí famílie trochu trhliny. Zrekapitulujme si to: vydělávají na svém panství dvacku miliónů ročně, ale přesto se nechávají živit daňovými poplatníky. Otázku co jim reálně přinášejí ponechme stranou. Zejména mladí farmáři jsou jistě rádi za osobní přístup, který k nim Charles má a pomoc, jíž se jim bezpochyby dostává. Ti pak nedají na rodinu dopustit. Je to zase trochu jiný pohled na vládnoucí rod. Osobně jsem o tomto výdělku nevěděl. Vše je natáčeno s maximální profesionalitou a perfekcionisticky. Možná až moc, takže nějakou autenticitu nečekejte, vše bylo asi dopředu perfektně připravené, aby obraz prince vyzněl co nejlépe. Kritiky by do dokumentu určitě nedali. Což je trochu na škodu, trocha rozepře nebo konflikt by alespoň ukázal, jak problémy princ Charles opravdu řeší a ne jak mu všichni radí a diktují. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prohlídka  zemědělských farem pronajímaných novými generacemi v britském vévodství Cornwall uprostřed tradičně ošklivé, ekologicky zdevastované monokulturní britské krajině. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13723466095-princ-charles-doma-v-cornwallu/220382571250002/ ()

Reklama

Rochester 

všechny recenze uživatele

Chci věřit tomu, že s blížící se korunovací Charlese III - získá britské společenství vladaře tak starostlivého, jako doposud byl dobrým hospodářem na Vévodství Cornwall. ()

van_Gogh 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkný dokument o tom, jak se Princ Charles stará o obyvatele, pracuje. Zda se to chabé, ale opravdu se to povedlo a musím ocenit jeho starost o životní prostředí a jednotnou architektonickou kulturu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama