Reklama

Reklama

Tep Atlantického lesa

  • Velká Británie The Pulse of the Atlantic Forest
Velká Británie, 2015, 58 min

Obsahy(1)

Atlantický les v Brazílii kdysi býval jedním z největších tropických deštných lesů na světě a nyní patří mezi nejohroženější ekosystémy na Zemi... Přírodovědný film Tep Atlantického lesa představuje národní park Serra do Mar, který patří k místům s největším souvislým porostem Atlantického lesa na světě. Podívejte se na neuvěřitelné nové druhy zvířat, které se ještě nikdy neobjevily na televizní obrazovce. Je mezi nimi jeden z nejmenších obratlovců na Zemi – miniaturní žabka (rod Brachycephalus) – nebo překrásný pták s pestře zbarveným peřím, tyranovec atlantický, jemuž hrozí vyhynutí. Zažijte vzrušující dobrodružství v jednom z biologicky nejrozmanitějších prostředí mezi více než sty druhy ptáků, obojživelníků, savců i plazů. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

simpanz 

všechny recenze uživatele

Vzrušující dobrodružství podle oficiálního textu distributora nečekejte. Je to spíš zdlouhavý dokument, ale zaslouží si plusové body za představení tohoto pozapomenutého, ohroženého regionu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O tomto národním parku u Sao Paula jsem nikdy neslyšel. Je zde velká biodiverzita. Brazilci jako nejznámější ekologičtí zločinci oblast vyrubali na 8% původní rozlohy. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama