Reklama

Reklama

Jethica

  • USA Jethica
Trailer

Obsahy(1)

Jessica žije ve strachu z muže jménem Kevin, který ji všude pronásleduje. Během jednoho výletu se znovu setká s Elenou, starou kamarádkou, kterou neviděla od střední školy. Elena se skrývá na ranči své zesnulé babičky v Novém Mexiku. Když se tam objeví Kevin, musí Jessica s Elenou vyhledat pomoc ze záhrobí, aby se ho jednou provždy zbavily. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film, ale podle mě jsou tu opět špatně uvedený žánry.. thriller si představuju úplně jinak, ale nevadí byl to aspoň relativně krátkej film.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pete Ohs sa snažil natočiť art-based movie, ktorý konzumuje prvky soft hororu a thrilleru. S tým nie sú problémy, ale s výsledkom už áno. Veľmi pomaly plynúci film s rozhovormi, ktoré občas nedosahujú ani 2D. Záver bez nejakých šokujúcich alebo nečakaných momentov. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Když ženu pronásleduje stalker, je to jistě nepříjemné. Když ji pronásleduje stalkerův duch, je to ještě horší, protože duch může prudit pořád a nikdy se neunaví. A tenhle duch je navíc neskutečně užvaněný, a co hůře, je hrozně nudný. Samotný příběh je absurdní a jeho vyústění ještě absurdnější. Scénáristé se moc nevytáhli. Přitom kdyby toto téma fundovaně uchopili, mohl to být dobrý film. – Nekromancie je úctyhodně starou magickou disciplínou, která se v minulosti těšila velké oblibě. Dnes se praktikuje už jen zřídka a lidé o ní nic moc neví. Tak aspoň stručně připomínám: Ze starého Řecka známe kupříkladu čarodějnici Theoris, která pocházela z ostrova Lemnos a v Athénách provozovala nekromancii. Její praktiky kritizoval nejslavnější antický řečník Démosthenés (384–322 před n. l.). Nekromancií se zabýval římský senátor, polyhistor, novopýthagorejec a Ciceronův přítel Publius Nigidius Figulus (1. stol. před n. l.). Jedním z nejslavnějších nekromantů druhého století byl Iulianos zvaný Chaldejec (otec neméně slovutného mága Iuliana Theurga), který vyvolal Platónova ducha a položil mu četné otázky. Duch se mu prý zjevil v podobě zářícího geometrického obrazce. S nekromantickými praktikami byli obeznámeni i římští císaři Nero, Caracalla, Elagabalus a Iulianus Apostata. Nerona, který zaklínal ducha své matky Agrippiny, zasvětil do magie parthský král Tiridates, když roku 66 přijel s doprovodem svých dvorních mágů na návštěvu do Říma. Caracalla vyvolal fantóm svého otce a svého zavražděného bratra Commoda, jehož přízrak jej pronásledoval ve dne v noci. Posledním nekromantem světového jména byl Eliphas Lévi, který provedl nekromantickou evokaci Apollonia z Tyany. Náš František Kabelák vyvolal za pomoci nekromantického obřadu fantóm Numenia z Apamey. Návod na svoji nekromantickou evokaci údajně zanechal Pierre de Lasenic, ale jeho žáci tohoto předpisu nevyužili. - - - Scénář bych předělal následovně. Vzhledem k tomu, že pronásledovaná dívka má (spoiler!) mrtvolu zavražděného stalkera pořád v kufru svého auta, se nelze divit, že duch dělá takový brajgl. Bylo by tedy třeba nejprve zlikvidovat tělo, a to co nejdůkladněji, aby duch ztratil hmotnou základnu, na niž jsou vázané jeho zbytkové energie. Nejlepší by bylo rozpustit tělo v roztaveném hydroxidu sodném nebo v kyselině per-hexa-sírové, ale na to musí být člověk zařízený; doma ve vaně se to udělat nedá. Slečna by nanejvýš mohla pohřbít mrtvolu do země, posypat ji nehašeným vápnem a pak hrob zaházet zemí. Dále by bylo zapotřebí, aby dívčina kamarádka byla erudovaná okultistka, která by slečně pomohla s nekromantickým obřadem, jehož cílem by bylo ducha zapudit. Návodů, jak se to dělá, se v grimoárech z 18. století dochovala spousta. Technické detaily vynechávám, protože takové rituály jsou dost složité a pronášené formule bývají dlouhé jak Lovosice. Ale kdyby se postup zkrátil a trochu filmově opentlil, mohl by to být mysteriózní thriller jak řemen. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Žánrově těžce zařaditelnej film. Pokud thriller tak na thrillerovou notu jen lehce brnká. Řekl bych že to má spíš blíž k dramatu či tragikomedii. Určitě se nejedná o odpadovou záležitost ale nejedná se ani o film, kterej by měl nějakej větší potenciál či větší ambice oslovit širší publikum a sklidit tak větší úspěch. Je to zvláštní film ale myslím si, že svoje diváky, kterým to může sednout si určitě může najít. Navíc to má celkem sympatickou stopáž(jen 70minut) tak proč to nezkusit. Za mě lepší 2hvězdy. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Krásný odpadový artový pokus o art. Je to přesně tak špatné jak zde všude čtete. Ale přesně takový film jednou za čas potřebuje vidět každý, aby si vážil ostatních filmů. A díky své uživatelský přívětivé délce si to klidně dejte. 2/10. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama