Reklama

Reklama

Rojek

Trailer

Obsahy(1)

Islámský stát bývá prezentován jako unikavé, odosobněné zlo, zhmotňující se jen během teroristických útoků. Režisérka Zaynê Akyol se neurčité hrozbě rozhodla pohlédnout do tváře a dát jí konkrétní tvar. Získala unikátní přístup k desítkám zadržených džihádistů z celého světa. Zároveň vyzpovídala jejich manželky. Místo výslechu, na který jsou zvyklí, je nechává volně vyprávět o dětství, víře, snech a zkušenostech i historii obávané organizace. Jejich mrazivou vizi celosvětového chalífátu, kterou neopouštějí ani po pádu ISIS, konfrontuje s leteckými záběry Sýrie zdecimované právě fanatiky stavějícími ideologii nad lidské životy. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Intímny náhľad do duší členov ISIS, ktorý potvrdzuje to, čo sme už tušili (že ich ideológia nie je zlúčiteľná so západnou civilizáciou) a otvára aj otázky iné - nie je človek bytosťou duchovnou? Nepomáha tým pádom postmoderne-nihilistická konzumná spoločnosť vytvárať z mladých ľudí s potrebou vyššieho zmyslu radikálov? Zimomriavky počas celej stopáže. ()

Merzin 

všechny recenze uživatele

Náročný, ale velmi užitečný pohled do zákulisí islámského státu. Nejvíc by mě zajímalo, jestli byla realita jejich předneseného láskyplného vztahu k ženám opravdu taková jak ji popisovali a nebo je realita někde jinde (pokud ano, tak kde?) ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama