Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som si obľúbil túto kombináciu seriálu a dokumentu z prostredia profesionálnych PC hráčov. Je to fenomén súčasnosti a vidieť ako žijú, ako premýšľajú, čo ich trápi. Že to nie sú len naprogramované mašiny, cotceke dní len hrajú jednu hru ma neskutočne vtiahlo do deja. Úprimne ani som neuvedomil, že je to hrané. Bol som cely čas v tom, že sú to skutoční hráči, ktorých osudy sú tak nejak poprepletané až si k nim človek vytvorí sympatie. Dúfam, že sa dočkáme aj druhej série lebo to bolo naozaj dobre a zaujímavo spracované. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Byl to perfektní set-up na Wombo Combo, ale Creamcheese to podělal". Tony Yacenda před pár lety natočil jeden nejlepších originálních seriálů Netflixu - true crime mockument Americký Vandal. Nyní se vrátil na streamovací službě Paramount+ se mockumentem Players o profesionálních hráčích League of Legends. A překvapivě jsem si to užil, navzdory tomu, že esporty jsou mi u zadní díry. Naštěstí tenhle seriál se převážně věnuje dramatům a konfliktům AFK, což byla pro mě jistě výhoda. 28 letý herní veterán s obřím egem Trevor aka Creamcheese (hráč dříve též známý jako Nutmilk) je donucen spolupracovat se 17ti letým introvertním nováčkem Percym aka Organizmem. A kolem toho se točí celý seriál. Nutno říct, že to není čistá komedie ale spíše mockumentární docu-dramedy. Ačkoliv se seriál převážně odehrává v současnosti, v každém díle je alespoň jeden flashback, který prohlubuje divákovo pochopení jednotlivých postav. Jeden flashback v předposlední epizodě doslova rekontextuje celý seriál. Trevor byl školním klaunem, který se stal postupně obřím egoistou a naprostou osinou v zadku všem kolem něj. Percy byl jako student šikanovaný, což ho donutilo, aby neustále trénoval na League, aby byl PRVNÍ. Je to člověk, který neustále v sobě vše dusí dokud nevybuchne. I když se seriál neodehrává na střední škole, tak jsou zde docela ozvěny Yucendova předchozího seroše. Další postavy otravný influencer Guru, bývalý kamarád Trevora Foresite, oddaný vlezdoprd Frugger nebo korejský hráč Nightfall, dostanou také docela dost zajímavých momentů. Užil jsem si pytel s mlíkem, výroční sešlost nebo historku o STD. Jsou zde i fakt funkční emotivní momenty jako část na záchodě v předposlední epizodě. Občas by se seriál dal trochu prokrátit, zvlášť prostřední část, ale celkem to funguje. Jen bych asi vytknul to, že zde moc nevidíme žádnou kritiku vůči e-sportu jako celku. Přijde mi to, že se tvůrci občas o to pokouší, ale moc nemůžou jelikož tenhle seriál produkovali vývojáři LoLka. Ano, můžou kritizovat jednotlivé hráče, ale samotnou esportovou mašinérii, ne. Středoškolská satira ve Vandalovi byla o něco kousavější. I tak jsem si fakt seroš dost užil a byl bych rád, kdyby byla další řada. Ale Paramount+ si kvůli tomu přes VPN neseženu. ()

Reklama

mystrdat 

všechny recenze uživatele

Sem upřímně překvapenej jak věrně dokázal Tony Yacenda reflektovat League komunitu a celkově širší téma eSportu, game streamingu a života lidí v tomhle kolotoči. Je v tom všeho akorát - autentický, absurdní, osobní, vtipný, smutný, naivní i dospělý. Přirozeně to není téma co na první pohled zaujme každýho, vlastně skoro nikoho soudě podle počtu hodnocení... ale je to tak důstojně a lidsky zpracovaný že z toho vychází v podstatě ideální okénko do světa co prošel extrémně zrychlenou evolucí jen za pár let a pokud nebude muset další generace bojovat hlavně o vodu a obilí, bude z něj nejspíš mainstream entertainment. ()

DarkDumb 

všechny recenze uživatele

Mockumentary o profesionálním týmu v League of Legends, který ne a ne vyhrát americkou ligu. Když získají do týmu geniálního nováčka, je konečně šance, že se jim to podaří, přestože jsou mezi spoluhráči třecí plochy. Jako první se nabízí otázka, zda je ke shlédnutí potřeba znalost "LoLka". Doporučila bych jenom vědět, co za žánr to je a jak se to okrajově hraje; všechny příběhově důležité momenty spojené se hrou jsou dost pochopitelně vysvětleny, akorát méně znalým ujde mnoho detailů, které tomu dodávají šmrnc. Příběh je docela typicky vystavěný i předvídatelný, ale pozornost udrží. Přestože jsem nic z předchozí práce tvůrcovského dua ještě neviděla, je vidět, že s žánrem doku-komedie si rozumí. Zpracovali to docela přesvědčivě, včetně opravdových osobností tohoto esportu v doplňujících roličkách hrající sami sebe. Herecké výkony jsou příjemně nenucené a postavy mi leckdy i přirostly k srdci. Přestože jde o komedii, seriál dobře zvládá i vážnější momenty, a tý partě exotů jsem na konci fandila. Ve shrnutí, seriál možná není super inovativní ani nikoho neposadí na zadek, ale je to velmi příjemná oddechovka, která svůj úkol zvládá na jedničku. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama