Reklama

Reklama

Alchymie duše

(seriál)
  • Jižní Korea Guwoneui Tongyeok (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Mocná čarodějka v těle slepé ženy narazí na muže z vlivné rodiny, který chce, aby mu pomohla změnit jeho osud. (Netflix)

Recenze (19)

mas0n 

všechny recenze uživatele

Zatím to vidím na 4*, uvidíme co přinese zbývajících deset dílů, které Netflix uvede v prosinci tohoto roku. Na začátku se děj trochu vleče, ale postupně se to přece jen rozjede. Velmi slušné CGI (na seriál) a povedené bojové scény. Dějové zvraty můžou šokovat jen diváka, který poprvé v životě zapne televizi, ale je to celkem zábava, i když víte vše tři díly předem. Skvělý záporák v podání Jo Jae-Yoona. Zbytek obsazení se taky snaží, většinu scén si ale krade pro sebe Jung So-Min, i když někdy trochu (po korejsku) přehrává. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

To bylo tak hezké :D Fakt. Pohádkový příběh, výprava, za kterou se nemusí stydět ani film, hezké kostýmy, casting, soundtrack... Že se jedná o echt kvalitku značí i dvě série, kdy v korejské produkci je zlatý standard jedna o cca 16 dílech. Tady šli ale i do té druhé, asi aby mi udělali radost. Sice už v ní nebyla má oblíbená Mu-dok, ale i k nové slečně jsem si našla cestu. Sem tam by to sneslo nechat střihače trochu úřadovat, jako u všeho z korejské produkce, ale je to jen malá výtka. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sestry Hongovy scénáře umí. Seriál od nich možná nevytvoří pokaždé seriál roku, má však vždy zajímavou myšlenku a děj. Alchymie duše stojí na myšlence kouzla, které umožní, aby si dvě osoby vyměnily těla (povětšině se tak děje, když někdo umírající touží žít věčně a zabere tělo někomu jinému). Připočítejme středověké prostředí a trénovanou vražedkyni, která se dostane do slabého těla slepé dívky. Protože sama není schopna bojovat a kouzlit, přijme žádost být mistrem a přijmout učedníka, který jí umožní odblokovat energii. ■ Pouze 4* dávám, protože to bylo místy nuceně vtipné a protože lídr frakce Songrim byl, když přišlo na city, až přehnaně velký tragéd. Nicméně se těším na dalších 10 epizod, avízovaných na konci roku! ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Konečne seriál, kde sa Lee Jae-Wook môže oslnivo ukázať. Pre mňa je tu dokonalý :). Neskutočne ma baví, ako sa tvári, ako rozpráva, ako frfle :D a keď ma neskutočne dlhý rýchly monológ. Fascinuje ma ako dokáže rýchlo rozprávať :D. Jung So-Min som videla hrať po boku Seo In-Guk v The smile has left your eyes. V porovnaní s tým seriálom, je toto mega rozdiel ale v tom , že tu hrá úplne iný typ postavy. Presun z melodrámy do polohy vtipnej, komedickej, prísnej až nemilosrdnej postavy. Spoiler: Dej a príbeh je super, len sa obávam druhej série, keďže tam už Jung So-Min nehrá. Škoda, že neurobili viac priestoru pre hlavné postavy potom ako sa konečne zblížili. Niekedy ma tí Kórejci štvú, že v tom najlepšom rozbehu to nejak umrtvia, stopnú, a začnú riešiť viac iné veci. Ale inak kúzelnícke efekty super. Bojové scény sú jedny z mojich naj! Dúfam, že aj soundtrack druhej serie bude taký dobrý ako bol v prvej. ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedené, scénář originální, hlavní postavy měli správnou chemii a celkově se mi to jeví pozitivně. Abych řekla pravdu, trošku mě děsil počet epizod a 25 hodin co tenhle seriál má, ve finále to ale nebylo nic strašného. V každé epizodě se něco děje a příběh se nevleče. Těším se na těch dalších 10 epizod, konec to má momentálně vcelku otevřený takže v druhé sérii můžeme čekat dá se říci cokoliv, doufám že mě nezklamou :D I když už teď je pro mě zklamání, že Naksu bude hrát jiná žena... nevim jestli nová herečka bude schopná pokračovat v tom, co vytvořila tahle. Prostě ta chemie s tím jejím žákem, to její přehrávání, podlejzavost celkově její osobnost v první sérii k Naksu patří a nevím jak to ta nová bude schopná dobře zahrát.. celkově tomu dávám 8/10 nezařadilo se to mezi mé nejoblíbenější kdramata ale určitě to stojí za zkouknutí, je to fakt paráda. Zařadila bych to mezi 5 nejlepších kdramat roku 2022. Děj, efekty, práce s kamerou, hudba, herci, vtipy, chemie, vážné okamžiky, všechno funguje dokonale. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Scéna rozloučení Mu-deok (So-min Jeong) a Naksu (Go Yoon-Jung) se Seo Yulem (Min-Hyun Hwang) u altánku se natáčela v zahradách Garden of Morning Calm. (JenYu)
  • Do hlavní ženské role byla původně obsazena Hye-eun Park, která však odstoupila kvůli velkému stresu. (mikki089)
  • Pro natáčení byl ve městě Mungjong (Jižní Korea) vybudován filmový plac v hodnotě 5 bilionů korejských wonů, což v té době činilo téměř 91,5 milionu Kč. (mikki089)

Reklama

Reklama