Reklama

Reklama

Sacudžin ken 2

  • Japonsko 殺人拳2 (více)

Recenze (11)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý pouliční bojovník se silně přiblížil hongkongské produkci té doby, jinými slovy Shaw Brothers hadra. Inscenované potyčky a izolované scénky marně se snažící navodit zdání dějové spojitosti, pro fanouška nic neodpustitelného, samosebou. Soubojů sice houšť, nicméně Tsurugimu trochu pohasla aura sráče a už si rozhodně neuzurpuje takovou pozornost, jak by bylo záhodno, prostě vyměkl a ani časté flashbacky k prvnímu dílu na tom nic nemění . Tam kde jednička sázela na vykreslené a rozmanité charaktery jeho soupeřů, dvojka volí buď hromadné mely s "nikdoži", případně rozličné chladné zbraně od tyčí po nunčaky, které však opět třímají oni nepamětihodní "nikdožové". Za pozornost stojí jen jeden, záporák se slavíkem místo hrtanu, starý známý Shikenbaru z prvního dílu, avšak i ten přihřívá tuhle vceku vlažnou akční polívčičku jen velmi jemně. Dočkal jsem se však i nějaké té krve a jedné vypečené chuťovčičky, a tak odpouštím i jednoho z nejsměšnějších mafiánských bossů, co jsem kdy viděl, a vyvěšuju vcelku spokojenou a nezávadnou trojku. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

S môjho pohľadu podstatne slabšie ako prvá časť. Stále je to však dobrý akčný film s parádnym bojom na konci. Miešanie krimi a mafie mi evokovalo k Giallo Talianskym filmom. A to sa mi na tom nepáčilo. Celkové prekvapenie že sa s prvej časti vrátilo zopár kvalitných postáv ako ten majster Karate to nezachránilo. V podstate slušné pokračovanie , ale na prvú časť to nemá zďaleka. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Pokračování zjevně šité horkou jehlou - vždyť bez flashbacků a "dokumentárních" představení karate má celá podívaná jen něco přes hodinu. Příběh stěží dává smysl a ubylo i krvavých soubojů, které první film posouvaly aspoň o jeden kvalitativní stupeň nahoru (gore tentokrát působí přehnaně, až sebeparodicky, viz gigantické oční bulvy). Naopak atmosféra je tady ještě zlověstnější a pointa jinak výborné scény v sauně, vzhledem k japonské minulosti ve druhé světové válce, značně zpochybňuje morální kredit filmových tvůrců. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "Street Fightera" se bohužel vyznačuje naprosto nulovým dějem a neuvěřitelně odfláklým scénářem ... Ve filmech tohoto druhu to sice nebývá nijak zvlášť na škodu, ovšem tady je děj opravdu nula a chvílemi jsem ani nechápal, co mají jednotlivé scény a pasáže společného a jak podivně na sebe navazují. Na druhou stranu Sonny Chiba je zde opět v naprosto špičkové formě a opět řeže desítky, snad kompletně celou stovku nepřátel hlava nehlava. Naprosto úžasná je scéna v solárku! Osobně jsem měl dojem, že krve a "fatalit" ubylo, Tsurugi již není takový parchant, více se přesunul do polohy kladného hrdiny-mstitele. Ovšem je zde jedna fatalita a ta naprosto vystačí za všechny v prvním dílu!! To je opravdu bomba a nechápu, jak v roce 1974 mohli filmaři s něčím takovým přijít (i když u utrhnutých koulí v prvním díle jsem taky nevěřícně kroutil hlavou). Stejně jako u prvního dílu musím konstatovat, že tady jsou pokládány další základy moderních akčních a bojových filmů obecně. Některé scény objevující se v tomto filmu jsem viděl postupně v nespočet variantách v akčních filmech až do dnešní doby. Bohužel, příšerný scénář vadil tentokrát i mě, proto to není za plný počet. Ovšem akce si užijete až až ... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to tolik nelíbilo - příběh je jakýsi zmatečný, Sonny není takovej tvrďák a i bitky se mi moc nepozdávaly. Jenže postupně to nabere tempo (ikdyž příběh je pořád stejně pošahanej, ale čert ho vem), končetiny i celá těla začnou lítat vzduchem a Sonny to kosí doslova po desítkách. Jako bombónek si občas nechá finální úder, kterým navnadí tu správnou gore strunu. O trochu slabší než jednička, ale pokud přežijete nemastný začátek, nebudete litovat! Na Sonnyho šklebech začínám být závyslý :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama