Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rekonstrukce skutečného případu, který zanechal černou skvrnu na štítu policie i francouzské justice. Maureen Kearney (Isabelle Huppert) je odborová funkcionářka ve francouzské společnosti Areva, která staví jaderné elektrárny po celém světě. Ve své funkci si získala vynikající renomé, a to je důvod, že právě ji kontaktoval whistleblower z konkurenční EdF a předal jí dokumenty o tajné spolupráci jeho zaměstnavatele s Číňany. Tato spolupráce ohrožuje 50 tisíc pracovních míst v Arevě, proto Maureen vyvíjí veškeré možné úsilí k ukončení těchto jednání. Poukazuje na ekonomické i politické dopady vývozu technologií pryč z Francie, ale jediným výsledkem všech jejích snah je, že se jí začínají někteří lidé stranit. Třebaže ji postupně další a další „kolegové“ přestávají zdravit, je ve svém úsilí zajistit budoucnost Arevě, resp. tisícům jejích zaměstnanců neústupná.
V případné spolupráci s východní mocností se však točí opravdu hodně peněz a tlak na odborářku roste každým dnem. Objevují se telefonáty z neznámých čísel, jež po zvednutí mlčí, sám ředitel EdF ji verbálně a vzápětí dokonce i fyzicky napadl přímo na zasedání vedení firmy a nakonec se 17. prosince ve svém domě stala odborářka obětí brutálního přepadení. Neznámí útočníci ji nasadili na hlavu černý pytel, přivázali izolepou k židli, vyřezali na břiše velké A a vrazili do genitálií nůž. Toto vše nicméně nebylo nic ve srovnání s tím, co začalo po příjezdu policie a co bude prožívat příští dny, měsíce i celé roky poté ze strany úřadů! (chamonix)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (1)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Postupne vedený a rozbalený film, inšpirovaný skutočným príbehom. Jean-Paul Salomé dokáže udržať napätie a neistotu až do konca, čo vo filme, v ktorom dominujú spíš menej dynamické scény, nie je úplne jednoduché. Keď niekto sa snaží spraviť nepríjemné chvíle pre veľkých hráčov (ktorí si myslia, že môžu všetko), tak to bude mať určité dôsledky. Takmer nenávratne sa im podarilo aj to, že z obete spravili sprostú osobu, ktorá si útok na seba vymyslela. To, že ako to mohlo zájsť až tak ďaleko, prípadne ako nemohli niektorý vidieť (ne)priame fakty, by som teraz nerozobral. Každopádne film je to solídny, v ktorom sa vyskytuje niekoľko myšlienok a vecí, nad ktorými sa dá zamyslieť, a v ktorom má Isabelle Huppert (stále vo skvelej forme) „one woman“ show. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama