Reklama

Reklama

Madagaskar - ostrov duchů a kouzel

  • Slovensko Madagaskar - ostrov duchov a kúziel (festivalový název)
Česko, 2019, 46 min

Režie:

Daniel Mackerle

Obsahy(1)

Zážitky z expedice při výstupu na Horu duchů Ambonmondre a hledání záhadné chlupaté bytosti, která má nadpřirozenou moc a magickou sílu... Cestopis s přídechem tajemství – hlavním tématem je pátrání po tvoru jménem Kalanoru podobném člověku, kterého sice členové expedice neuvidí, ale při šamanských rituálech ho alespoň uslyší. I když se se záhadným tvorem nesetkají tváří v tvář, pátrání má značně sugestivní atmosféru. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument s krásnými záběry krajiny, ale závěr mě dost zklamal. Rozhodně bych neodjížděla s vědomím, že se vzdám před vrcholem a odjedu domu s tím, že nic nevím. A asi bych se nehnala na horu jen proto, že se ozývají duchové prastaré vesnice. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na prelidněném a přírodně zdecimovaném ostrově s vykácenými pralesy to je originální výlet mimo turistické trasy. Malgaši působí hodně pověrčivě. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie na cestovatelský film. Nechci nikoho zbytečně urážet, ale ať prosím nikdo ani neuráží mě tím, že tohle bude prezentovat jako cestopis. Dělejte si sakra lidi co chcete, ale přestaňte si myslet, že to bude zajímat i všechny ostatní. "Cestopis s přídechem tajemství" - jediné tajemství je, jak se tohle mohlo dostat do programu Expediční kamery...? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě vždycky tajemství zajímala, takže z tohoto pohledu je to vcelku působivý dokument. Hlavně jeho druhá část. O Madagaskaru se člověk dozví i něco víc, než z běžných cestopisů. Nakonec každá kultura má nějaké pověry a tradice. Jasně, místy film působí, že si prostě parta kamarádů vzala na výlet kameru a pak se natočený materiál pokusila prodat Čt, ale vzhledem k tématu mi to vlastně ani nijak zvlášť nevadí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama