Reklama

Reklama

Dounia a princezna z Aleppa

  • Kanada Dounia et la princesse d'Alep (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dounia je veselá holčička, která miluje svůj domov v syrském Aleppu a všechny jeho nádherné vůně, písně, památky a tradice. V pěti letech však přijde o matku a její otec se stane vězněnou obětí režimu. Když vypukne válka, musí Dounia i její prarodiče uprchnout do zahraničí, aby našli bezpečí. Dounia odjíždí jen s ptáčkem vyřezaným z mýdla a čtyřmi malými semínky černuchy v kapse. Z babiččiných vyprávění si totiž pamatuje, že semínka černuchy zahánějí zlo. Díky nim a s pomocí princezny z Aleppa Dounia a její rodina postupně překonávají překážky, které jim stojí v cestě. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Čekal jsem jednostrannou masírku, ale je to ve výsledku pohádkový příběh plný optimismu, který hlavní hrdinové musí vyšťourávat z těch nejzapadlejších skulinek. Ztratili domov, své město i svou zemi a přesto věří v budoucnost. Krásné kresby i animace v mystických pasážích zvedá tenhle film o stupínek výše. Příjemný - nepříjemný film ukazující krutost a nesmyslnost válek... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Život nie je rozprávka, ale chcel by som, aby bol. V tejto rozprávke teda čakajte pekný a do pozitivity namočený príbeh. Pokiaľ ide o to komu je táto rozprávka vhodná, napriek tomu, že je prístupná každému ja by som zvažoval, že treba, aby dieťa už chápalo čo znamená, keď niekto zomrie a čo je vojna ešte pred pozretím, lebo ak na to zoberiete niekoho menšieho môže mať veľa otázok. Animácia je jednoduchšia, ale veľmi príjemná. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príbeh plný citu, smutných reálií a zložitého sveta očami malého dievčatka, ktoré si musí prechádzať nástrahami nezmyselnej vojny. Zaujímavo zakomponované animácie z tohto snímku tvoria unikát, ale najmä z obsahového hľadiska v súčasnej dobe tak aktuálneho. Neviem presne určiť cieľového diváka, ale určite si z toho odnesie každý to svoje. 70 % ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama