Ross Kemp in Afghanistan (TV film)

Dokumentární

2008, 5x44 min

Hrají:

Ross Kemp

Vykašlete se na hollywoodská rádoby válečná dramata. Pokud máte chuť na syrové, autentické, nijak hrané válečné drama, kterým vás provede ostřílený dokumentarista Ross Kemp, který s minimálním výcvikem podstoupí stejně náročnou službu jako vojáci britské královské armády v Afghánistánu, tak toto je trefa do černého. Jedinečná možnost nakouknout do nijak nezkrývané krutosti války, která momentálně probíhá daleko od nás, ale která nás svým způsobem chrání ještě před větší hrozbou. Pokračování Návrat do Afghanistánu je ještě drsnější. Doporučuji. 4****. 80%(7.1.2012)

Naprostá špička mezi dokumenty. Zde máte naservírovanou válku live, přímo z první ruky. Myslím si, že mám nakoukáno relativně dost válečných filmů, ale největší obraz o válce jsem si udělal právě z této série. Všichni zůčastnění mají můj hluboký obdiv. Pro fandy válčení povinnost vidět a pro mě povinnost sehnat si piráty i gangy.(19.12.2010)

Tohle není film, ale opravdový pohled do Afganistánu mezi jednotky britských vojáků. Ukazuje se, že funkce vojáků není o počtu vystřílení munice, jako je tomu ve filmech. V tomto dokumentu neumírali herci naoko, ale opravdoví vojáci doopravdy. Nejde o to, komu se tahle válka hodí. V tomto dokumentu jde o to, jak to prožívají ti obyčejní lidé, kteří tu válku nezačali, ale musí v ní pracovat a leckdy za mizerný plat a v mizerných podmínkách. Poslední díl mě dostal. Nejen že Ross Kemp se objeví asi v nejnebezpečnější akci, ale ukazuje i návrat vojáků domů a další emotivní okamžiky. Zkrátka tohle vám nenabíne žádný hollwoodský trhák, tady jde o reálný život.(29.12.2009)

Ross Kemp nas provede od cvicaku na domovske zakladne v UK, pres spojenecke tabory v zone nepritele az do prvni linie v pousti a nutno rict, ze prochazka to je nadmiru uzasna, zabavna a dechberouci. Velice me potesilo ze dokument nehraje na city a je temer prost vseho patosu tak bezneho ve valecnych filmech. Zamozrejmne se dockame zaberu rodin vojaku, rozhovoru s rodici zabiteho vojaka, ale vse pusobi prirozene a nenucene. Vrcholem jsou potom zabery z vojenskych operaci proti nepriteli, at uz zabery natocene primo stabem ci pouzite zabery z kamer umistenych na helmach vojaku. Pokud si nekdo chce udelat predstavu jak vypada moderni valka, Ross Kemp in Afghanistan je ta nejlepsi ukazka jakou muze mit.(21.12.2010)

Ross Kemp in Afghanistan je opět kvalitní dokumentární film od známého chlapíka, který se rád pohybuje snad ve všech nejnebezpečnějších místech na světě. Jednou brázdí vody na člunech a jde po stopách novodobých pirátů, jindy se zase infiltruje mezi gangy a nyní se přidal ke speciálním jednotkám britské armády v Afghánistánu v boji s příslušníky Talibanu. Ne jednou kolem Rossovy hlavy lítají kulky jak v akčním filmu, ale je i svědkem nešťastné nehody kdy zemře 5 vojáků. Návrat jednotky zpět domů je pak kapitola sama pro sebe, kdy je opravdu vidět, že mise Rosse Kempa opravdu zasáhla. To ovšem musíte vidět sami.(17.1.2010)

Napínavý dokument z prostredia Afghanistanu Vás nenechá len tak ľahko zdriemnuť si. Čas na nudu tu jednoducho nie je, nemali ho ani vojaci, s ktorými putuje denne Ross Kemp. Toto je vojna live, naživo, bez akýchkoľvek trikov či pretvárky. Stačí totiž jeden chybný krok a už ležíte v cínovej rakve prikrytý zástavou...(28.1.2011)