Reklama

Reklama

Den & Noc

  • USA Day & Night
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2010, 6 min

Režie:

Teddy Newton
(další profese)

Obsahy(1)

Když se Den, radostný chlapík, setká s Nocí, cizinkou jasně temnějších nálad, přeskakují jiskry! Den a Noc se zpočátku jeden druhého bojí a mají k sobě nedůvěru a rychle si jeden druhého znepřátelí. Ale jak začínají poznávat jedinečné kvality toho druhého, docházejí k závěru, že každý z nich nabízí odlišný pohled na stejný svět. Přátelství jim oběma pomůže objevit zatím nepoznané. (HBO GO)

(více)

Recenze (135)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi originální. Aneb tento filmík nám ukázal, co je krásného v noci a co ve dne, a že každé má něco do sebe, ale den i noc si to vzájemné závidí a tak se nakonec prohodí, ale hezký okamžik byl, když byli aspoň na chvíli stejní. Tohle je rozhodně hned vedle Partly cloudy jeden z nejhezčích kraťasů, co jsem viděla. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Výtvarne je to jeden z najlepších pixarovských kraťasov. Výborne spojená 2D a 3D animácia. Klobúk dole. Príbehovo je to tiež zaujímavé - vyjadrenie toho, že každý máme na svet iný pohľad. Tu to bolo ukázané dvoma postavičkami - Dňom a Nocou. Je tu veľa kreatívnych a dobrých nápadov, vtipov... je to Pixar. Pozrel aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Teddyho Newtona a výtvarníčky Sandy Karpman. Dozvedel som sa veľa nových vecí o filme. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Den i noc mají svou krásu, poezii, zázraky, ale i kýč... Zde je to vše polarizováno a zosobněno do dvou postav a sledován vývoj jejich vzájemného vztahu. Hloubku tomu dodává především komentář v perfektním podání Václava Havla. Objevné komentáře: Lavran, Flipper Další zajímavé komentáře: Pethuska, Stanislaus, F.man, Caminzind ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další pixarovská hříčka, která je bez podstatného příběhu. Má sice působivé provedení, ale jako bych už něco podobného kdysi viděl. Vic než 3 hvězdy nedám a zkuste se na to podívat v HD kvalitě tady: http://vimeo.com/57697350 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mé favoritní studio to jednou zkusilo pouze ve dvojrozměrném formátu a jelikož se vrhlo na opět dokonale neotřelé téma, tak se nelze dokopat jakýchkoli výtek. Den & Noc ze scenáristického hlediska představuje asi vůbec nejpovedenější pixarovský kraťas, přestože na jeho sestrojení bylo zapotřebí asi nejmenšího úsilí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Finálna veta Dr. Dryera vo filme, "...pro mne, jsou těmi nejkrásnějšími věcmi ve vesmíru pravě ti nejzáhadnější," je parafrázou citátu Alberta Einsteina: "Najkrajší a najhlbší pocit, aký človek môže zažiť, je poznať tajomno." (mkee)
  • Svoj hlas pre chorvátsku verziu zapožičal aj vtedajší prezident Ivo Josipović. (mkee)
  • Hudební motiv z úvodu je předehra opery "William Tell" z roku 1829 od skladatele Gioachino Rossiniho. Druhá část této skladby je známější jako hlavní hudební motiv Lone Rangera. (ČSFD)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama