Reklama

Reklama

Zatracený otec

  • Česko Můj otec (více)
všechny plakáty
TV spot

Otec se ze všech sil snaží zachránit před oprátkou syna, se kterým nemá dobrý vztah. Drama inspirované skutečným příběhem ze 40. let 20. století. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (16)

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná studie vztahu otce a syna zasazená do atraktivní mezní situace po vynesení rozsudku s trestem smrti, která otce donutí přemýšlet o otcovské lásce, povinnosti ji náležitě projevït, o výchově, odpovědnosti za ni nejen vůči dětem, ale také vůči všem ostatním. Navíc je zde všechno vyjdřováno velice umírněnými, střízlivými prostředky, čímž film působí navzdory napětí a tématu uhlazeně a téměř mile. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Autobiografie José Giovanniho přesně splnila všechny tři základní požadavky na dobrý film podle definice Jeana Gabina. Dobrý film totiž musí mít hlavně dobrý příběh, pak také dobrý příběh a nakonec dobrý příběh. Když tento příběh zpracuje zručný scenárista, kterým bezesporu Giovanni byl, je zaručen poloviční úspěch. Dobrý režisér a herci doplní zbývajících 50%. *** Strašně by mě zajímalo, které hovado dělalo pro Primu překlad názvu. Otec, který mi zachránil život přeložit jako Zatracený otec, na to už musí být fakt hodně Cooooool nátura. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět, že i v roce 2001 ve Francii vznikali filmy, ze kterých člověk cítil typickou Francii 70. a 80. let. Pak jsem si všiml, kdo film natočil a vše jsem okamžitě pochopil. Dost možná jeden z posledních filmů této vlny, protože dneska ve Francii takový film nikdo nenatočí. Smutný, ale radostný zároveň, smutný a upřímný v mnoha ohledech. Prostě Francie, která se nezapomíná. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Uživatelé Malarkey, Enšpígl a LiVentura to dost přesně vystihli. Film přes svůj pozdější vznik patří mezi oblíbený francouzský styl 70.-80. let. Především ukazuje složité rodinné vztahy nejen otce a syna, ale i obou manželů. Dává k zamyšlení, že ne každý "vrah" a odsouzenec na smrt je špatný a zaslouší si to. 70% a 4*, 16.6.2014. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film natočený na téma otcovské lásky. Jejijch vztah nebyl niky dokonalý. Hádali se, uráželi a dlouho k sobě nemohli najít tu správnou cestu. Až uvěznění syna a jeho možná cesta na popravu dala na tohle vše zapomenout. Otec, v podání výborného Bruna udělá pro své dítě vše, co bude v jeho silách. A možná spolu ještě někdy najdou společnou řeč, nebo zůstanou jen u tichých pohledů do očí, uvidíme..... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Bruno Cremer za učinkování v tomto filmu získal v roce 2001 cenu pro nejlepšího herce na Mezinárodním festivalu akčních a dobrodružných filmů ve Valencii (Španělsko). (Snorlax)

Reklama

Reklama