Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Do babiččina příjezdu do Belleville film sršící nápady, který má spád, je zábavný. Poté trochu ztrácí dech, zabředá v jednotlivostech, aby se na konci vrátil na zajeté koleje a završil hodně originální podívanou, která má svou laskavostí, melancholií a vzpomínáním na staré dobré časy určitým způsobem blízko k Tatiho poetice, což Chomet potvrdil následným Iluzionistou . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl sirotek s chápavou babičkou, poctivě a vytrvale šlapal, aby se stal šampionem cyklistického Tour de France, přičemž při vysilující horské etapě ho unesou mafiáni. Jenže nepočítali právě s namíchnutou babičkou, která hocha rozhodně nenechá ve štychu. Výsledkem je odvážný animovaný kus, který jde proti všem zákonitostem spojeným s Disneym, je mile pitoreskní a nápaditý, na druhou stranu rozhodně nesedne každému. Vizualizace je prostě jiná, melancholická, evropská. Gurmánský pokrm, který ale obsahuje komponenty, nad kterými se ne každý bude rozplývat. Tři až čtyři hvězdy. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný, až mi z toho bylo na nic. Pomalý film, jehož tempo je udáváno pískáním babičky trenérky, sice má co nabídnout po animační stránce (vize New Yorku, tělesná konstituce cyklistického závodníka apod. vychytávky), ale nedokáže tím skrýt unylou konstrukci děje, který působí dojmem báchorky špatného vypravěče. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Čudesná rozprávka, ktorej animácia sa mi nepáčila. Tie deformácie na mňa pôsobili rušivo. Príbeh bol celkom zaujímavý, myslím že dobre zvolený, sem tam dokonca aj tie deformácie dobre zvýraznili prehnaným spôsobom niektoré detaily, no neužil som si to, kvôli niektorým pravopodivnostiam a zbytočnostiam v tom. Asi so mnou niečo je, keďže ma to veľmi nebavilo alebo mám len iný štýl humoru. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Trio má na stěnách bytu zavěšeny obrázky např. Charlie Chaplina, dokonce tam mají společnou fotku s Pepkovou Olive. Visí tam také plakát z krátkého animovaného filmu Winsora McCaye Gertie the Dinosaur (1914) nebo Prázdniny pana Hulota (1953). (imro)
  • Film byl také nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama