Reklama

Reklama

Nepoznané: Jeskyně kostí

  • USA Unknown: Cave of Bones
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co vlastně dělá člověka člověkem? Vědci pod zemí důkladně zkoumají 250 tisíc let staré naleziště a hledají odpovědi na otázky o našich dávných předcích. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Homo naledi sleduju už od roku 2015 a samozřejmě jsem registroval nejnovější informace, které se dostaly do médií před měsícem. Je naprosto úžasné, že už o tom máme film a můžeme vidět mnohem víc, než několik obrázků. Z hlediska informování veřejnosti výborná práce, z hlediska vědy brutálně nestandardní postup, kdy je o vědeckém objevu natočen film dřív, než je zveřejněn v renomovaných vědeckých publikacích (což mi nevadí, protože nejsem vědec - větší problém však může být, že se například dosud nedatovalo stáří uhlíků v jeskyni a už se o tom mluví ve filmu). I největší konzervativci mezi archeology dnes připouští, že se jednalo o pohřby (přestože stále hledají jiná možná vysvětlení). Věřím, že za několik dalších let zažijeme další nálezy z jeskyně Rising Star a budeme vědět víc. ■ P.S. Homo naledi nebyli našimi předky - obsah psal v Netflixu někdo, kdo archeologii nerozumí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako historik by som ich nálezy a domienky spochybnil a nechal ich to skúmať viac a lepšie. Nie je možné, aby prechádzali tou strmou chodbou. Preto tam musel byť iný vchod, ktorý len nenašli. Otázka, prečo neskúmali dno pod tým zrázom. Tak by si len svoju teóriu mohli potvrdiť, čo nespravili. Oslavujú niekoho, kto mal mozog tak veľký, že keď ho dáte kure do hlavy, tak ešte tam hrkoce. Našli, možno, nový druh, ktorý žil len na malom území a nič po sebe nezachoval, jeho život sa nedá zrekonštruovať. Stálo to však veľa peňazí a ľudskej práce. Ako dokument fajn, ale ako historika ma to mierne iritovalo. 2 z 5 ()

Reklama

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Název i upoutávka působí, jak kdyby se na dně pravěké jeskyně našly kosti smečky čistokrevného francouzského buldočka s lebkou Tyranosaura rexe, ale nakonec jde jen o pradávné pohřebiště předchůdců člověka, co vlastně nebyli předchůdci člověka… minimálně ve spojení s nimi slovo člověk znělo jako Marťan. Zajímavé, leč pro nezaujatého nearcheologa ne tak vzrušující, jako pro zaujatého archeologa (kterých je v dokumentu plno a jejich vzrušení jim průměrně neuspokojený divák může jen marně závidět…). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý cyklus Nepoznané: mi príde strašne nudný a predĺžený, natiahnutý ako storočná Fergusonova žuvačka. Platí to zatiaľ o všetkých dokumentoch z tejto série a praveký možno človek to z biedy nevytrhol. Materiál na polhodiny, oni zrobia z toho hodinu a pol. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Aby se do jeskyně dostal, zhubnul Lee Berger 25 kilogramů. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama