Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pohádka pro dospělé. Horový příběh, bajka o rodičovství a strastiplné odyseji skrz New York, o jakém se vám ani nesnilo. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podaktoré "smutné existencie" ako dO_od & AppleCore (čo si myslia, že ak má niekto iný názor na kvalitu je zdegenerovaný) sa aj v hovne snažia nájsť diamant. Veľa šťastia! 44% hovorí samo za seba. Toto bol excelentný GRC! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, který pokládá milión otázek, ale nepřináší mnoho odpovědí. Zpočátku se Podvrženec tváří jako klasický horor, který ale v průběhu uhne z očekávané cesty, nutí diváka aby si hodně věcí domýšlel a nakonec ho stejně odvede úplně někam jinam. I přes pokles formy ve druhé polovině se Podvrženci nedá upřít solidní znepokojivá atmosféra podpořená velmi dobrými herci. Hlavně Lakeith Stanfield to dost táhne. Celkem doufám v další sérii, protože i když sem to asi úplně nepochopil tak mě dost zajímá co z toho všeho nakonec vyleze…70% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Svojí snovou atmosférou jedinečná, podivná i bizarní show podtržená perfektním vizuálem, nadstandartními hereckými výkony, fantastickým soundtrackem a neskutečně poutavým příběhem. Akorát že odpadující prostej jedinec (homo stultus) – do sebe zahleděnej ignorant, povrchně a primitivně smýšlející, žijící ve vlastní, malý, zcela soukromý totalitě, do který nepřijme nic, čemu nerozumí (což je skoro všechno), preferující lež a útlak před fakty a svobodou – nemá nejmenší šanci ve svojí sevřenosti a nevyspělosti pochopit, čehože to byl vlastně svědkem a jakým způsobem si to celý převzít a uchopit. Podvrženec umí bejt silně znepokojivou, občasně těžce metaforickou a zdánlivě nelogickou, zauzlenou spletí, která si s divákem a jeho očekáváním hraje na úrovni, do který řada lidí dosud nedospěla (zřejmě ani nikdy nedospěje). To se pak odráží i na hodnocení samotný knihy. Ti, kteří nemusejí pochopit všechno hned, ale jsou alespoň trochu otevření a schopní nad tématy uvažovat (a nejsou rasisti!), si dokážou užít každou jednu epizodu – i proto, že ty kvality jsou prostě nepopiratelný. "When You Believe In Things That You Don't Understand, Then You Suffer" Stevie Wonder. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako by se někdo pokusil narvat všechny řady Lost do osmi epizod (s cliffhangerem na konci), tak zhruba takový je výsledný dojem z téhle jinak docela poutavé urban fantasy s příměsí hororu, kde začátek sliboval jednu věc, jenom aby z toho později vylezlo něco úplně jiného. Audiovizuálně je to pecka, dějově a tematicky bohužel míň. Vyprávění je ve druhé půlce trochu rozbředlé, vypravěč tam nepasuje (hlavně že to je autor knížky...) a režijně se to ke konci taky maličko rozpadá. Takový Lindelof by si s tímhle materiálem pak určitě pohrál víc, nakonec ale stejně dávám palec nahoru. Už jen proto, že se tu v hodnoceních zase sešlo pár smutných existencí s ničím lepším na práci. 7/10, a snad to Apple obnoví. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Slušná mystifikační hra, která díky dvojici hlavních představitelů a několika velmi znepokojivým scénám dokáže udržet solidní napětí. Počínaje šestou epizodou se to ale všechno rozsype a tvůrci se nakonec sami zadusí vlastní překombinovaností a zřejmě i nemalými ambicemi. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama