Reklama

Reklama

Spider-Man: Lotus

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Isag1 

všechny recenze uživatele

Za všetky fan filmy, čo som kedy mohol vidieť, tento je najlepší. Dokonca aj CGI, ktoré robila skupina 3. ľudí, je lepšie ako v poniektorých filmoch od Hollywoodu! Napomínam na vznikunutú aféru, kvôli ktorej bol film zrušený 2x, tak neľutujem. Gavin sa ospravedlnil verejne za ten rasizmus a to uznávam, že to nebolo ako ospravedlnenie od YouTuberov. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Lotus není klasický komiksový film plný akce a záporáků. Jedná se o depresivní a přízemní fanouškovský počin o vyrovnávání se s minulostí, na kterém je sice znát menší rozpočet a slabší herecké výkony, ale příběhově by se mezi hollywoodskými filmy rozhodně neztratil. Pokud vás omrzely superhrdinské blockbustery poslední doby, určitě tomu dejte šanci, už jenom kvůli povedeným vizuálním efektům a boží hudbě. ()

Reklama

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný počin fanúšika, ktorý zo srdca pracoval niekoľko rokov na diele, ktoré má srdce. Ostatní kolegovia komentujúci tu správne poznamenali, že je to iné - temné, a o dosť viacej osobné - zamerané skôr na samotnú postavu Petera Parkera (než Spider-man-a), ktorý musí "povstať". Warden Wayne v jeho roli skvelý a uveriteľný. Skvelá bola aj postava mladého chlapca Tima s chorobou a potešili aj menšie roly známych (Gwen, M.J., Harry, Flash). Celkové vyznenie filmu s atmosférou neskutočne umocňovala nádherná hudba, ktorá obsahavala tie správne tóny "rising" motívu (celkovo, hudba bola to najlepšie na tom filme). Napriek tomu ale na plné hodnotenie nemôžem ísť. Ako fanúšikovský nízkorozpočtový počin je to samozrejme skvelé, obdivuhodné. Len kvôli tomu ale pri hodnotení o toľko ústupčivý nebudem (btw. kontroverzie okolo režiséra Gavin J. Konopa riešiť nemienim a ani nebudem...). Keby sa film volá Rise of Spider-man alebo Peter Parker's rise, asi by to správne vystihovalo podstatu filmu (a nemôžem namietať) - lebo Spider-man tu a tam bol, no asi som čakal trošku bombastickejší zážitok a viacej akcie (tá, ktorá sa tam vyskytla - bola skvelá, len jej mohlo byť asi tak 3-4x toľko, lebo CGI na tú veľkosť "tímu pre VFX efekty" bol skvelo zvládnutý). Za normálnych okolností by som tomu dal asi 3*, ale zohľadňujem iný pohľad režiséra i jeho (nielen rozpočtové) možnosti, preto dávam 4*. Je to pekný film, no možno budete od toho čakať niečo iné, niečo viacej... Oceniť ale jeho kvalitu (aj vzhľadom na skutočnosti) treba. Poznámka na záver - ešte keby vysvetlia význam toho slova LOTUS v názve filmu :o), tak by som bol rád ;o) ()

krysa2 

všechny recenze uživatele

Spider-man Lotus, jen málo který Marvel fanda v této době neslyšel o tomto projektu Spider-man Lotus, někomu se to zdálo nemožné, a někdo tento projekt ze srdce nenávidí kvůli kontroverzím okolo hlavního představitele a režiséra. Ale co se musí nechat je to že režisér Gavin J. Konop se společně se svým týmem snažili až dokonce a přichystali divákům film který si sice prošel dosti těžkými chvílemi ale je vytvořen poctivou filmařskou láskou. A abych zde nechodil jen okolo horké kaše tak se podívám jak tedy Spider-man Lotus dopadl. Samotný film už od prvotních scén buduje solidní atmosferu z které je cítit že se autoři opradu silně inspirovali z komiksu ''Spider-man Blue''. Příběh vyprávějící o smrti Peterovi lásky Gwen Stacy, dokáže správně cílit na emoce a herci to dokázali velmi pěkně zahrát, co se týče příběhu tak je také komorní a hlavně hodně osobnía buduje postupně vývoj hlavní postavy, takže ti co čekali nějaký velký Blockbustter tak budou dosti zklamaní. Tento film sazý na dialogy a především hudbu která krásně podresluje dění na obrazovce. Další co bych chtěl neskutečně vychválit je práce s kamerou která sázý v hodně situacích na close-upy a je také velmi experimentální. Samotné obsazení postav bylo také velmi příjemné a Warden Wayne v roli Petera Parkera dost vyniká. Další věc která byla také zvládnuta bravurně, byli kostými a to hlavně poškozený spider-man a oblek green goblina. Jediné malé mínus bych dal u střihu, který byl opravdu v ojedinělých případech mírně chaotický, ale to nemění nic na našem finálním hodnocní které je 10/10 a to hlavě za osobní příběh a dialogy ve kterých je velké kouzlo tohoto filmu a s radostí můžu říci že čekání na tento film se vyplatilo. ()

Zajímavosti (1)

  • Na plakátu, který má dítě, ke kterému příjde Spider-Man (Warden Wayne), protože je nemocný, je napsáno jméno Crusher Hogan, což je zápasník, kterého porazil Spider-Man (Tobey Maguire) ve filmu Spider-Man (2002). (LukasTron)

Reklama

Reklama