Reklama

Reklama

Čestné skautské: Tajné složky amerických skautů

  • USA Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Američtí skauti desítky let tutlali četné případy sexuálního zneužívání, které mají drtivý dopad. O celé kauze promluví oběti, odborníci i ti, kdo na ni upozornili. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument problém se zneužíváním malých amerických skautíků neodhalil, jen se na něm přiživil. To za prvé. Za druhé tvůrci nezazvonili na dveře ani jednomu pervertovi. Za třetí tady nezazní z úst sexuologa, jak je možný, že je pedofílie v populaci tak moc. Nezaznělo tady, že nestačí bojovat proti Skautu, ale že musíme hlavně zatočit s pedofílií jako takovou. Nezaznělo tady, že by její pachatelé dostávali přísné tresty- mluvilo se tady jen a jen o prachách. Za čtvrté se tady mluvilo moc, už mi z toho třeštila hlava. Za páté jste z toho mohli mít ucelené informace jen za předpokladu, že byste stíhali současně číst filmové titulky i novinové titulky v záběrech- pro většinu cizojazyčných diváků mission impossible. Podtrženo, sečteno: dokument nic moc, ale znepokojující je to jako výpověď o lidech až až. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Čo v tom skaute okrem mávania americkou zástavou a znásilňovania chlapcov vlastne robia? To sa z tohto dokumentu nedozviete. O tejto sexistickej a pedofilnej organizácii mám takú predstavu, že pôvodne mala učiť chlapcov (neviem, prečo iba chlapcov) ako prežiť v divočine (neviem, prečo by mali vedieť prežiť v divočine, keď žijú v civilizácii). Keby som hociakého toho skautíka s červenou šatkou okolo krku a v škaredých šortkách vysadila niekde v pralese, tak by mu tá zástava veľmi nepomohla. Film je na môj vkus priveľmi ukecaný, chýba mu viac osobných výpovedí, alebo viac rozobrať tie, ktoré tam sú. A jeden záber sa tam opakoval asi desaťkrát. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vhled do toho, čím si americká instituce skautů prošla a co se uvnitř všechno dělo...Za mě hezky zpracované, nicméně velmi těžko řešitelné a řekla bych, že nejde ani o to odškodné, které někteří získají, ale za ty životy, které jsou mnohdy zničené... ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Obžaloba Skautu, a stejně marná, jako obžaloba Církve. Ruka ruku myje, a nešťastných klučíků je furt plný trh... Strašné. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale tohle se tedy moc nepovedlo. V podstatě nic moc odhalení a spíše těžce proti skautský dokument. Úchylové jsou všude no. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama