Reklama

Reklama

Tajná láska Marie Antoinetty

(TV film)
  • Francie Marie-Antoinette, les derniers secrets d'une reine (více)
Francie, 2020, 52 min

Režie:

Daniel Ablin

Hrají:

Nadège Perrier (vypravěč)

Obsahy(1)

Již více než 200 let okouzluje Marie Antoinetta svět svým šarmem. Její nesčetní obdivovatelé i životopisci zkoumají každý detail jejího života včetně tajemného vztahu s hrabětem Axelem von Fersenem... Vztah francouzské královny s hrabětem von Fersenem, švédským šlechticem ve službách Francie, vyvolává dodnes mnoho kontroverzních diskusí. Někteří by rádi dokázali, že panovnice s ním měla milostnou aféru, jiní zůstávají věrnými obhájci její počestnosti a tvrdí, že by nebyla schopna selhat ve svých manželských povinnostech. Klíčem k celé záhadě může být korespondence, kterou si vyměňovali během revoluce, od útěku do Varennes až po pád monarchie. Zvědavost historiků vždy vzbuzovaly četné škrty v jejich dopisech. I přes několik pokusů o rozluštění však upravované pasáže zůstávaly nečitelné. Měl se snad srdcervoucí milostný příběh zahalit do roušky tajemství? Podaří se současným archivářům, historikům a kryptologům rozluštit šifru chránící obsah dopisů před nepovolanými čtenáři? (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možné aj nemožné vysvetlenia rôznych šifrovaných i menej šifrovaných listov. Bola nešťastná kráľovná zaľúbená mimo manželského lôžka, kde panoval prasácky manžel, ktorému gilotínou museli na trikrát preseknuť krk, taký bol vyžratý? Ťažko povedať. Mária Antoinetta pre lásku stratila možno hlavu. A potom hlavu stratilo už celkovo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O Marie Antoanetě napsal pěkný rmán Stefan Zweig dospupnou v našich knihovnách a bylo o ní natočeno několik dokumentů. Tento je zaměřen na její milostný život v době společenské krize. Její manžel měl už jateční porážkovou váhu. Dokument na České televizi. ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama